13-годишните на "Чардафон" изтърваха "Буба", осми в България

Топ новина! Mariyan-Kostadinov-be-ubeden-v-kachestvata-na-svoite-momcheta
Мариян Костадинов бе убеден в качествата на своите момчета
13-годишните момчета на баскетболния „Чардафон“, водени от Мариян Костадинов са сред 8-те най-силни тима в България.

     Те влязоха в основната схема след победа над столичния „Левски“ с 67:58. „Сините“ скоропостижно си тръгнаха за София, а габровчетата на четвъртфиналите бяха на път да поднесат още по-голяма изненада. Срещу отбора на считаната за една от най-добрите школи за подрастващи в България - „Буба Баскетбол“, те поведоха в първата част с 26:13. Противно на очакванията, добрият старт не вдъхна кураж у всички момчета на Мариян Костадинов. В тази възраст се играе с различни петици в първите две части. Втора очевидно не бе готова за битка и игра далеч под възможностите си. „Буба“ заложи на пресата, която се оказа печеливша за тях - 31:7 във втората четвърт. „Чардафон“ успя да стигне до успех в последната - 13:12, но мачът бе решен още в третата - 25:18 за противниците им. След това, позагубили хъс и свежест, малките габровски баскетболисти допуснаха неочаквана загуба от плевенския „Спартак“ - 46:55, след 7:12, 12:15, 12:12, 15:16 в отделните части. В редовния сезон „Чардафон“ прегази този съперник със 72:47.
    В последния мач Костадинов не можеше да разчита на някои от титулярите си - поради вирусно заболяване и контузии, и това предопредели загубата от „Доростол" - 57:101, в която бяха равностойни само в последната част - 21:21.
    В инфарктен мач домакините от „Черно море Тича“ извоюваха шампионската титла - 70:69 срещу „Рилски спортист“ - Самоков. В малкия полуфинал, след вече традиционно слаба първа част - 9:25, „Буба Баскетбол“ не успя да постигне повече от почетна загуба - 69:77 срещу „Балкан“ - Ботевград, и остана на четвъртото място.
    „Доволен съм от момчета - сподели вчера Мариян Костадинов. Сам шампион с ЦСКА при мъжете и носител на Купата на България със „Спартак“ - Плевен, той видя причината за по-слабото представяне в някои от срещите в липсата на самочувствие. - Софиянчетата и да не могат, играят нахакано. Нашите се уплашиха срещу „Буба“. Хванаха ни преса и трудно изнасяхме топката. В следващите срещи позагубиха мотивация, а и се чувстваше умора. Имахме и болни момчета - с повръщане, Росен Русев се контузи и си тръгна. Не можем да очакваме повече - ние сме единственият отбор от 12-те, класирали се за финалите, който тренира само три пъти седмично. Всички останали - минимум по пет пъти, някои са в спортни училища и там се тренира двуразово. Децата се и измориха - за четири дни играха четири мача, след като преди това - заради умно съставената програма, имаха четири мача за 3 месеца. Специално искам да благодаря на родителите, които бяха много съпричастни, помагаха, подкрепяха децата си! Но и на тях съм им казал - през следващия сезон имаме ли многодневен турнир, ще спят в отделен хотел. В тяхно присъствие някои от момчетата започват да се глезят. Отборът е с качества, предупредил съм всички - сега ще починат малко, след това започваме много сериозна подготовка. И съм убеден, че ще изненадаме още водещи отбори в България.“
    Във финалния турнир „Чардафон“ бе в състав:  Александър Михайлов, Росен Русев, Момчил Димитров, Деян Стоев, Кристиян Белев, Божидар Петков, Даниел Турлаков, Даниел Михайлов, Кристиян Байрактаров, Антонио Митрофанов, Калоян Иванов, Антон Кавалов, Георги Начов. 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни