„Янтра“ ще преследва челните позиции във Втора професионална лига през новия сезон

Топ новина! Mihail-Mitov
Михаил Митов
Ще се борим за първите места в групата, обещава изпълнителният директор на футболния клуб Михаил Митов

„Янтра“ ще преследва челните позиции във Втора професионална лига през новия сезон, това заяви изпълнителният директор на клуба Михаил Митов на пресконференция, на която беше представен официално и новият старши треньор на тима Тодор Киселичков. Митов обясни и причините, довели до промяната в треньорския щаб и раздялата с Велислав Вуцов.  
„За всички ни е видно, че от 2020 година насам „Янтра“ бележи огромен прогрес по отношение на оперативната си дейност, на инфраструктурата и най-вече на спортно-техническите си резултати. С хората, с който работим в клуба вече от четири години и половина, и разбира се, тези, които бяха част от клуба – футболисти и треньори, сме успели да постигнем изключително добра емоция. Изпращаме един сезон, който зареди всички ни в началото с очаквания, с емоция, с желание и мечти. Благодарение на тази емоция, с подкрепата на Общински съвет и местния бизнес, успяхме да повишим и бюджета на клуба. Не с много, но достатъчно. През декември се радвахме всички на позицията, на която се намираме, и бяхме горди, че „Янтра“ е в топ 5. За съжаление, не се случи същото през втория полусезон. Резултатите бяха незадоволителни и направихме една негативна серия, като в последните 11 мача имахме само една победа.
Раздялата с хора е нещо неприятно, негативна емоция. По този начин обаче променяме една структура, която в последно време се превърна в непродуктивна. Благодарности към всеки, който е работил за клуба и е допринесъл за това „Янтра“ да се развива и да бъде на мястото, на което е днес. И Велислав, и треньорите, които бяха част от щаба, както и тези, които са работили преди тях в „Янтра“, са дали изключително много като желание, качества и знание. Едно голямо благодаря към всички! Промяната не е заради качествата на треньорите, а защото имаме нужда от нов живец, нов поглед и свежест в структурата. Именно затова предприехме промяна в целия треньорски щаб. Целта е „Янтра“ да се зареди за един нов сезон, който всички очакваме с едно голямо нетърпение и надяваме се, с още по-положителни емоции.“   
По отношение на избора на Тодор Киселичков Митов коментира: 
„С Тодор Киселичков се разминавахме на няколко пъти. Той изключително добре следи Втора лига, много добре запознат е с отбора на „Янтра“. Неведнъж е показвал интереса си към нашия клуб и със сигурност е затвърдил на футболната ни карта уменията си като треньор. Аз виждам в негово лице един млад специалист, който е изключително мотивиран, амбициран и енергичен. Това вече се вижда в работата му през изминалите 10 дни в тренировките и знам, че съвсем скоро ще се види и в резултатите от мачовете“. 
Изпълнителният директор на „Янтра“ заяви, че противно на появилите се твърдения, абсолютно всички футболисти, които клубът е искал, са подновили договорите си с клуба.
„Разделихме се с Дани Младенов, който предприема нова стъпка в кариерата си – става треньор на друго място и му желая успех. Разделихме се с Алекс – младо момче, нападател, с Велислав Василев, на когото договорът за преотстъпване при нас от „Черно море“ приключи, и с Пепи Вуцов. На всички тях искрено желая успех! Но най-важното за нас е, че ядрото от футболисти, основата на този отбор остава. Силата при нас е колективът и той се запази“. Михаил Митов заяви открито, че „Янтра“ ще бъде претендент за челните места в класирането и че това трябва да бъде манталитетът на всички в клуба.
„Характера, амбицията, мечтата, която всички ние имаме, е „Янтра“ да се бори за топ местата и ние ще го направим. Надявам се да се възползваме от възможността, която дава новият формат на групата, третият и четвъртият в крайното класиране да играят бараж за влизане в елита. „Янтра“ (Габрово) има място след лидерите във Втора лига и така трябва да бъде занапред. Този манталитет трябва да фигурира не само сред нас, хората, които работим в клуба, а сред цялата местна футболна общественост. Истината е, че по отношение на база, по отношение на реализация на проектите, които предстоят тази година, визирам проектирането на осветление, ние сме един клуб, който изключително адекватно работи в измерение на финансова стабилност и на инфраструктурно развитие. Така че „Янтра“ ще се бори за челните места без никакво съмнение. „Янтра“ не може да се конкурира с „Добруджа“, „Монтана“, „Пирин“ и други отбори по отношение на финанси и не би следвало да бъде така. Ние трябва да се конкурираме с тях по други неща – по отношението, което имаме; с колектива, който сме създали; с подкрепата, която имаме от обществеността, и най-вече с амбицията. Габрово е футболен град и за съжаление, от 31 години не е бил в „А“ група. Всички ние мечтаем той да бъде там и „Янтра“ ще се бори за първите места в групата.“         
Първите си думи като старши треньор на „Янтра“ каза и Тодор Киселичков. 
„Благодаря на ръководството на „Янтра“, че се спря на мен. Истината е, че това, което намирам тук, в Габрово, ми харесва доста - кадрово и структурно.           
Инфраструктурата е добра и според мен Габрово е едно място, на което може да се практикува добър футбол. С нашата работа се надявам да допринесем за успехите, които неминуемо ще преследваме. Намирам позитивна среда, мотивирани момчета и добър колектив. А колективът, по моите странични наблюдения до момента, винаги е била силата на „Янтра“. Надявам се да задържим това нещо с позитивното си мислене, поведение и отношение. Всички сме тук, за да направим така, че „Янтра“ (Габрово) да върви напред. По селекцията се работи активно. Търсят се добри футболисти - хора, които знаем, че могат. Играчи с добри качества, характер и манталитет да помогнат на нашия отбор, разбира се в рамките на бюджета, с който разполагаме. Приоритет е добър централен нападател, който да замести Дани Младенов и да реализира усилията на отбора. Искам да приканя хората да идват на стадиона и да подкрепят отбора. Няма всичко да е само розово, убеден съм в това, но в един такъв дълъг сезон, в който ще има и негативни резултати, точно тогава подкрепата на хората ще бъде най-важна. Не очаквам 38 победи, но всеки може да бъде убеден, че ние ще направим абсолютно всичко, за да постигнем поставените цели. Във всеки един мач „Янтра“ ще излиза за победа и ако ние успяваме повечето мачове да ги печелим – накрая ще бъдем там, където искаме да бъдем.“ 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни