Христо Митев отново облича екипа на „ковачите"

Stanislav-Dyulgerov
Станислав Дюлгеров
Спечелилият вече сърцата на габровските фенове с изявите си в трудния първи сезон на „Янтра“ след завръщането в професионалния футбол Христо Митев отново е в състава на „ковачите“.

    Авторът на едно от попаденията при паметната победа над „Локомотив“ в София с 3:1 подписа договор с клуба и вече взе участие в една проверка с отбора.
    След доброто си представяне с „Янтра“ през сезон 2020/2021, в който изигра 27 мача за отбора и реализира две попадения, Христо Митев беше привлечен в efbetЛига от отбора на „Берое“. През сезон 2022/2023 беше важна част от състава на „Етър“, с който спечели промоция за Първа лига, а през изминалото първенство отново игра в елита с екипа на „Арда“. За тима от Кърджали левият краен бранител изигра 18 мача и реализира две попадения. 
    „Радостен съм, че се завръщам. Клубът се е развил, надявам се и аз, и идвам с нагласата да помогна за силно представяне през новия сезон. Очаква ни работа, за да надградим върху постигнатото. Следях отбора, особено в последната година. Имаше стил на игра с повече агресия, който е важен за тази група и носи резултати. Прави впечатление и колективът в “Янтра”. Той се вижда дори по телевизията. Убедих се, че е така, още от първата ми тренировка с момчетата.
    Потенциалът е налице. Виждам момчета, с които сме играли и преди, които са натрупали доста мачове, надградили са сериозно и са израснали. Надявам се да изградим един добър отбор, който да постига добри резултати и да радва привържениците. Помня, че те бяха доста ентусиазирани в края на сезона, в който бях тук. Габрово е футболен град и хората трябва да имат положителни емоции. Аз мога да им обещая, че ние на терена ще даваме всичко от себе си. Няма да има само победи със сигурност, но трябва да излизаме с чест от всяка среща и смятам, че те биха оценили това“, сподели новото попълнение на „ковачите“.

Играч от школата на „Твенте" в „Янтра"

    Израстналият в школата на нидерландския „Твенте“ Станислав Дюлгеров подсили състава на „Янтра“ за новия сезон във Втора лига. 
    Дюлгеров е роден в Бургас и започва в школата на „Черноморец“. Изкарал е няколко сезона в гръцкия филиал на академията на лондонския „Арсенал“. След това преминава през „Щадлон“ - регионалното за Северна Германия спортно училище на „Шалке 04“ и през лятото на 2018-та е привлечен от „Твенте“. В школата на нидерландския клуб изкарва четири години и преминал през гарнитурите U16, U17, U18 и U21. Подготвял се е с първия отбор на „Твенте“, а официални мачове има с  втория състав на клуба. Носил е екипа и на младежките национални отбори на България U19 и U21. През изминалия сезон Дюлгеров беше в състава на „Арда“ в efbetЛига, а преди това е играл за гръцкия „Аполон“ (Лариса).
„Идвам, за да играя и да помогна с каквото мога на отбора. Намирам една отлична обстановка, момчета с добри характери и в съблекалнята всичко е отлично. Базата на отбора също е добра. Вярвам, че ще се впиша бързо в състава. В отбора има потенциал, има добри футболисти и с повече работа можем да гоним високи цели. Мога да обещая на привържениците на “Янтра”, че ще дам всичко от себе си, за да помогна за това отборът да върви напред и те съответно да се наслаждават на играта му“, сподели новото попълнение на тима.   

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни