АЕК „Етър“ събира пчелари от страната

	Днес и утре Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ събира пчеларите от цялата
АЕК „Етър“ събира пчелари от с
Днес и утре Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ събира пчеларите от цялата страна, съобщи Любомир Георгиев, председател на областния браншови съюз.

 По традиция всяка година по повод Деня на Свети Прокопий, покровител на пчелите, пчеларите отбелязват своя празник сред красивата природа на етнографския комплекс. На XII-я национален пчеларски събор на Етъра ще бъдат освен утвърдени производители на мед и медни продукти, също и производители на пчеларски инвентар, майкопроизводители, издатели на литература, свързана с пчеларството, както и лечебни и козметични продукти, чиято основна съставка е пчелният мед.
Съборът ще бъде открит в 10,30 часа по традиция с прясна питка с мед. В програмата е предвидено провеждането на традиционната надпревара за най-вкусен мед. 
Тази година на събитието ще присъства и проф. д-р Калинка Гургулова, ръководител лаборатория „Болести по пчели и буби“ в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт „Проф. д-р Г. Павлов“. Пред пчеларите тя ще говори за най-новите насоки, свързани с лечението на пчелите. 
 
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни