Движението през Шипка се спира, без изключения

Treti-mart-2014-godina
Трети март 2014 година

По повод постъпили в редакцията на вестник „100 вести“ запитвания от граждани как да посетят панихидния молебен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, след като пътят през прохода ще бъде затворен от за движение на моторни превозни средства от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март 2018 г.

По повод постъпили в редакцията на вестник „100 вести“ запитвания от граждани как да посетят панихидния молебен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, след като пътят през прохода ще бъде затворен от за движение на моторни превозни средства от 20 часа на 2 март до 18 часа на 3 март 2018 г., потърсихче отговор от Областната дирекция на МВР-Габрово. Ще припомним, че според предварителната програма за предстоящото гостуване на Руския патриарх Кирил, служението в Шипка ще бъде на 3 март, преди заупокойна молитва за героите на самия връх Шипка.
Ето и писменият отговор от Областната дирекция на МВР-Габрово: „ Съгласно създадената организация за обезпечаване на реда и сигурността по време на тържествата по случай Националния празник на България - 3 март, с разрешение рег. № РСПП-68/27.02.2018 г. на агенция „Пътна инфраструктура“, движението на транзитно преминаващите автомобили по пътя Габрово – Шипка временно се преустановява за времето от 20.00 ч. на 2 март до 18.00 ч. На 3 март автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово към връх Шипка от 06.00 ч. до 14.00 ч. През прохода, в посока Габрово-Казанлък, ще преминава само организиран междуградски превоз. Всички останали желаещи да пътуват с лични автомобили в това направление трябва да ползват прохода на Републиката (Хаинбоаз)”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Държавност

Към началото

Следвай ни