Габровски лекари отново ще специализират в клиника O.L.V.

Продължава обмяната на лекари и медицински специалисти в резултат на
Габровски лекари отново ще спе
Продължава обмяната на лекари и медицински специалисти в резултат на партньорството между габровската областна болница и клиника O.L.V. в град Аалст, Белгия.

През месец юни в известната белгийска клиника ще специализират д-р Станислав Рачев – началник на Отделението по клинична патология, ст. мед. лаборант Анислав Атанасов, д-р Мария Ганчева - невролог и зам.-директор на областната болница, д-р Красимир Дончев - пулмолог, и д-р Янислав Илиев - онколог. През есента на едномесечно обучение ще бъдат д-р Боян Киров - нефролог, и д-р Светлана Петкова - рентгенолог. Тя ще се обучава да работи с новата апаратура на болницата, която се очаква да бъде доставена до края на годината със средства по Оперативна програма „Регионално развитие“. 
През месец май в областната болница „Д-р Тота Венкова“ от клиниката O.L.V. гостуваха нефрологът д-р Бекаус, кинезитерапевтът Фортуин и д-р Етиен Фонтейн. Всяка година партньорството се развива в нови посоки, съобщават от областната болница. Резултатът е обмен на кадри в областта на инвазивната кардиология, обща, гръдна, пластично-възстановителна хирургия, нефрология, анестезиология и реанимация, пулмология, клинична патология, неврология, рехабилитационна медицина, образна диагностика, гастроентерология. По време на всеки обмен на кадри лекарите от габровската болница имат възможност да се учат от едни от най-добрите европейски специалисти.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни