Георги Бижев: “Признайте ме за габровец, достоен съм да нося това звание“

	„Не искам вече да съм лудият македонец, искам да съм
Георги Бижев: “Признайте ме за
„Не искам вече да съм лудият македонец, искам да съм габровец. Моля, признайте ме, достоен съм да нося това звание!“ С тези думи известният индустриалец в Габрово инж. Георги Бижев посрещаше гостите, дошли на тържественото откриване на бизнес-хотел „Мак“

огодишната традиция на памучния текстил в града, той сбъдна и една друга мечта на габровци - да имат четиризвезден хотел, който да посреща гостите на града, дошли по различни поводи в Габрово.
Сред гостите бяха кметът Таня Христова със своя екип, Николай Сираков в качеството му и на председател на Общинския съвет, и на областен управител, народните представители Цветомир Михов и Кирил Добрев, политици, представители на бизнеса, културата и изкуството.
„Добре сте дошли, за да ознаменуваме едно тежко начинание, тежка инвестиция - поздрави присъстващите инж. Бижев. - Това, което направихме тук, е голяма смелост. И знаем, че то никога няма да се върне - амортизационните изчисления на тази инвестиция показват, че тя ще се върне едва след 25 години.
Но ние я направихме, за да посрещаме заедно гостите на Габрово, вашите бизнес партньори. Преди малко ми се обади вицепремиерът Томислав Дончев, за да ми каже, че няма да дойде. Той каза още: „Толкова си притеснил конкуренцията, че от утре всички хотелиери са готови да започнат ремонти!“
Това вече е успех. Ние искаме да видим живи конкуренти, за да се състезаваме. За мен най-важното е да създам екип, който да се състезава. Само тогава Габрово ще предлага качествена туристическа услуга“ - заяви в обръщението си към гостите инж. Бижев.
Той припомни, че през тези 14 години, откакто е в Габрово, все се състезава както да продължи традициите в памукотекстилната промишленост в града и страната, така и на световния пазар. В Европа вече получил признание.
„Надявам се някой ден да го получим и в България, но това ще стане и с ваша помощ - обърна се Георги Бижев към присъстващите във фоайето на хотела. - Както ние, когато строихме този хотел в продължение на три години, наемахме само габровски фирми, така и вие да посрещате вашите гости в този хотел, в който ние предлагаме сервиз, качествена услуга, добра цена. Не се страхуваме от никаква конкуренция. И най-вероятно ще предизвикаме и нови идеи в областта на тази услуга. Това, което Ви призовавам, е да направим така, че габровските пари да останат в Габрово. Това е изключително важен въпрос. А за нас ще бъде успех само тогава, когато след 5-10 години, когато се съберем пак на това място да празнуваме неговия юбилей, той изглежда така, както го виждате днес – топъл и уютен.
Най-голямата награда за мен ще бъде от днес да ме признаете за габровец. Заслужавам го, защото това, което направихме, ще го върнем трудно, защото е огромна инвестиция. Въпреки това на моя син и на моето семейство казах: „Ние сме строители, а не разрушители“ - представи мотива за превръщането на старата ненужна административна сграда на бившия памукотекстилен комбинат в модерен хотел инж. Георги Бижев.
Той получи много подаръци, но подаръка от кмета Таня Христова видяха всички – звънец, който се слага на рецепциите в хотелите.

Таня Христова: „И двамата доказахме, че сме едни от най-големите строители на Габрово”

„Днес се сбъдва една моя мечта не само като кмет, но и като човек. Защото от първия ден, в който поех ангажимента на кмет, непрекъснато говоря, че на този град са му нужни добри условия за привличане на туристи и на хора, които искат да дойдат в Габрово. Мисля, че това, което днес ни събира тук, е надеждата, която ни обединява и която наистина показва, че въпреки всички негативни и отчайващи моменти, които преживяваме, Габрово има с какво да се гордее, с всичко, което прави и по начина, по който го прави. Този град има бъдеще!
А иначе никой не се съмнява, че около г-н Бижев винаги има красота, дори и с това прекрасно място, което надявам се ще привлича туристи и посетители. От всички нас зависи да направим всичко необходимо с тази хубава енергия да вървим напред и нагоре и не само по хубави поводи да бъдем заедно.
Нека да намерим сили и когато имаме трудности или идеи, също да се подкрепяме. Иначе между мен като Таня и между Жоро и г-н Бижев, отстоял и направил тази инвестиция, има поне две общи неща. Първото е, че и двамата не сме родени в Габрово. Второто е, че по стечение на обстоятелствата и по волята на Бог ние се оказахме през последните години едни от най-големите строители в Габрово. Аз поне нямам такова образование, но и двамата доказахме, че може да бъдем добри строители. Надявам се, че оттук насетне ще успеем да надградим и разкрасим още повече хубавото място за живеене Габрово.
Искрено се надявам и желая догодина парк „Маркотея“ да бъде следващото бижу, което ще радва габровци.
Проектът е много хубав и това със сигурност ще даде допълнителен принос към целия регион. Обръщам се към габровци, към тези, които имат възможност да инвестират. Над парк „Маркотея има две места, които в момента пустеят – колодрумът и зоната на бившия басейн. Заразете се от ентусиазма на г-н Георги Бижев и нека заедно до помислим какво може да се случи с тях. Ние като Община сме отворени за идеи и с радост ще подкрепим всички добри инвестиционни намерения.
Да поздравим габровеца г-н Бижев, който доказа, че всичко, което е свързано с красиви мечти и подплатено с искрени усилия, може да се сбъдне.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни