“Господари на ефира” на протеста

	„Господари на ефира“ бяха на протеста в Габрово вчера. Като
“Господари на ефира” на протес
„Господари на ефира“ бяха на протеста в Габрово вчера. Като шумно улично шествие премина вчерашният 14-ти протест в Габрово. По традиция протестиращите се събраха на площад „Възраждане“.Снимки от протеста в Галерията на сайта!

Детска къщичка за игра беше монтирана на площада от Людмил Шенков. Той обясни, че протестира заради детската площадка за игра на ул. „Христо Смирненски“ 52 на Колелото, която не може да се ползва, заради надвисналите заплашително над нея и над пейките, където обичат да сядат хората от квартала, сухи клони от върба. 
На сигнала до Общината за тази нередност още нямало никаква реакция вече седмица. 
Към протестиращите този път като гражданин се присъедини и председателят на КТ „Подкрепа“ в Габрово Светла Начева. Според нея в момента „Подкрепа“ прави допитване до своите членове дали да участва и по какъв начин в протестите в страната. След като съберат мненията, ще се проведе Конфедеративен съвет, който ще реши какво да се прави.
Преди да тръгнат към кв. Младост, протестиращите  се „въоръжиха“ с изписаните на ръка плакати. „Няма да се спрем, няма да се предадем, протестите продължават всеки ден“ - беше един от тях. 
Сред събралите се беше и най-малкият участник в протестите – тригодишната Вихра. „Аз ще живея в България, а Вие – в затвора“, гласеше плакатът, приготвен от майка й.
С вувузели, свирки и тромби протестиращите тръгнаха шумно по габровските улици. Те скандираха „Оставка!“ и „Не на олигарсите!“. 
Четирима полицаи се погрижиха шествието да мине без проблеми и конфликти с автомобилното движение през кръстовищата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни