„Левски" на Владо Искров с две загуби

Топ новина! Georgi-Tashev,-togava-na-15-godini,-specheli-shampionskata-titla-s--Levski--prez-2022-godina.-Zad-nego-e-otkriliyat-go-za-sporta-Vladimir-Iskrov
Георги Ташев, тогава на 15 години, спечели шампионската титла с "Левски" през 2022 година. Зад него е открилият го за спорта Владимир Искров
С две загуби стартира в новото първенство на България по баскетбол в колички воденият от Владимир Искров отбор на „Левски БКХУ“.

  „Сините“ са многократен шампион на България, а в състава им е талантливият габровец Георги Ташев. 17-годишното момче тренира в родния си град под ръководството на Николай Вътков, но пропуска мач на своите. Първоначалната идея на Искров бе да се създаде тим към местния „Чардафон“ по баскетбол в колички. През април 2022-ра той организира в зала "Орловец" демонстративно занимание с кандидати да се включат в бъдещия тим и техни родители, но се оказа, че това не е възможно. На своеобразния кастинг впечатление онаправи Георги Ташев, който веднага бе включен в разширения състав на "Левски", бе поканен дори на лагер на националния отбор. Идеолози за развитие в България на баскетбола в инвалидни колички са двама габровци - професорите Росица и Кръстю Църови. Владимир Искров освен техен последовател,  е член на Управителния съвет на „Чардафон“ и е най-успешният треньор в новата история на клуба. През сезон 2013-2014-та той стигна до вицешампионска титла при юношите, бронзови медали в Младежката лига и шесто място в полупрофесионалната тогава „А“ група. 
    През този сезон с „Левски“ обаче нещата не се получават. През уикенда във Варна се проведе вторият турнир на деветото Държавното първенство по баскетбол на колички. Вместо "Левски", две победи спечели софийският „Балкан“, ръководен навремето също от Искров. В първия си двубой тимът се наложи над „Левски БКХУ“ с 47:41 след 21 точки и 18 борби на Персиян Еленков. Ивайло Петров завърши с 18 точки и 9 борби за успеха. За "сините" 14 точки, 9 борби и 7 асистенции записа Доменико Канфора, а Давиде Карара направи дабъл-дабъл от 12 точки и 15 борби.
    „БКХИК София-Балкан“ надви и домакина „Черно море Тича“ с 39:31 след по-силна последна част. Григор Иванов се отчете с 18 точки и 18 борби за победителите, Персиян Еленков записа 16 точки и 10 борби. За „моряците“ 12 точки вкара Мартин Иванов.
    Домакините от „Черно море Тича“ успяха да вгорчат живота на „Левски БКХУ“, измъквайки победата с 42:36. Ахмед Ахмед вкара 15 точки за домакините плюс 7 борби. Георги Иванов вкара  10 точки и 13 борби. За столичния тим Антон Фиков бе над всички с 22 точки, 10 добави Доменико Канфора.Георги Ташев бе 8 минути на терена и се отчете с 2 точки.
    Финалният турнир ще е през септември  в София.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни