Младшата на „Чардафон" - шампион на България

Топ новина! SHampionite
Шампионите
На финала габровските хандбалисти разбиха великотърновския "Етър 64" с 22:10

    Юношите до 14 години на ХК „Чардафон“ донесоха шампионска титла на габровския клуб. Момчетата на треньорите Христо Данаилов и Милена Иванова триумфираха във финалите на държавното първенство за 2024 година, които се проведоха във Варна. В спортния салон на Първа езикова гимназия в морската ни столица се срещнаха 12-те най-добри отбора от страната в тази възрастова група.
    „Чардафон“ влезе във финалите като първенец в Зона „Мизия“. Габровският тим беше в една предварителна група с втория от Зона „Черно море“ - „Спартак“ (Варна), и третия в Зона „Витоша“ - „Спортист-Кремиковци 2018“ (София). „Зелените“ стартираха с убедителен успех срещу столичани с 27:14 (14:6), след което „удариха“ и домакините от „Спартак“ с 24:11 (12:7). Като първенци в групата юношите на „Чардафон“ продължиха в потока за разпределяне на местата от първо до осмо. На четвъртфинала младите габровски хандбалисти срещнаха състава на НСА (София) и се наложиха със 17:13 (9:7). Срещата беше доста оспорвана и 12 минути преди края тимът от столицата дори водеше с 10:11, но с по-добри финални минути „Чардафон“ си осигури класирането на полуфинала. По 5 гола реализираха Радослав Събев и Виктор Цветков, 4 добави Даниил Иванов. В битка за място на финала габровските момчета се изправиха срещу връстниците си от „Пирин 64“. Именно от този съперник „Чардафон“ загуби финала в турнира Купа България през март в Гоце Делчев. Този път обаче „зелените“ взеха сладък реванш и се наложиха с 22:19. След размяна на попадения, първата част приключи при резултат 10:9 за „Чардафон“. Надлъгването продължи и след почивката. Серия от три безответни гола 6 минути преди края, два на Валентин Кехайов и един на Радослав Събев, дадоха ценен аванс на габровските момчета и те успяха да го запазят до края. На финала „Чардафон“ срещна добре познат съперник – „Етър 64“ от Велико Търново. Вицешампионът на зона „Мизия“ беше другият тим, записал победа над „Чардафон“ през годината - в мач от редовния сезон през март. В битката за шампионската титла момчетата на Христо Данаилов не дадоха шанс на своя съперник дори да си помисли за победата и демонстрираха явно, че са най-достойни за златните отличия. Малко по-равностойно беше само първото полувреме, приключило при резултат 11:7. През вторите 20 минути младите габровски хандбалисти доминираха напълно, допуснаха само 5 гола и реализираха нови 11 за убедителното 22:12. Валентин Кехайов избухна с 8 гола във финала, 6 пъти се разписа Радослав Събев, 5 попадения добави Даниил Иванов, с 3 завърши Виктор Цвятков.           
„Чардафон“ е № 1! Номер 1 сме при 14-годишните, но смея да твърдя, че направихме сериозна заявка за това да бъдем определени и като клуб № 1 при подрастващите в мъжкия профил в цяла България – възкликна щастливият наставник на габровските хандбалисти Христо Данаилов. - Щастлив съм за момчетата! Бяхме неубедителни в началото на финалния турнир, но с всеки изминал мач намирахме себе си. Накрая може би по-голямото спокойствие ни даде увереност във финалната среща и бяхме неочаквано убедителни, дори за нас самите. Но дали с един гол, или с 10, важна е титлата, която убягваше на клуба ни през годината. Играхме финали с още две възрасти, тях ги загубихме, но ето, че дойде и нашият момент. Честито на всички, не само на момчетата, които заслужиха титлата. Честито на всички родители, на всички привърженици и всички членове на голямото семейство на ХК „Чардафон“!“, добави специалистът.
    Към титлата „Чардафон“ прибави и едно от индивидуалните отличия. Спечели го Димитър Пеев, който беше определен за най-добър вратар на първенството.  
    Със златните медали се окичиха: Димитър Пеев, Николай Тъмнев, Никола Великов, Виктор Цвятков, Даниел Пълевски, Радослав Георгиев, Калоян Атанасов, Адриан Лозанов, Даниил Иванов, Радослав Събев, Валентин Кехайов, Данаил Минчев.
    Треньор: Христо Данаилов.    

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни