Подвижна метеорологична станция в ПГС

Бъдещите строителни техници искат да знаят какво е времето, защото
Подвижна метеорологична станци
Бъдещите строителни техници искат да знаят какво е времето, защото от него зависи доброто планиране на работатаПрофесионалната гимназия по строителство в Габрово работи с нова експериментална метеорологична станция - преносим модел на фирма TFA, най-нов м

Закупуването на станцията станало възможно чрез ученическия проект на Светла Андреева, Виктория Денева, Михаил Тодоров и Антон Ангелов – ученици от 12 „а“ клас. Те си поставили за цел да съчетаят по нетрадиционен начин своята професионална подготовка като бъдещи строителни техници с допълнителни знания. „Строителството е пряко свързано с времето и доброто планиране на работата включва отчитане на данните от метеорологичната прогноза. Така не само ще се спазват технологичните изисквания, но и ще се повиши качеството на изпълнението на строителните работи – заявяват те.  - Зависимостта от метеорологичните условия е най-голяма при изпълнението на крупни инфраструктурни обекти като асфалтиране, изливане на бетон, изкопни и довършителни работи както на открито, така и в затворени помещения. Нашата цел е да се опитаме да разчупим традиционното обучение с един по-иновативен подход в обучението по професионална подготовка” - коментират учениците. 
Новата метеостанция е със соларно захранване и може да предава сигнал в радиус от 100 метра до контролната конзола, която е свързана с персонален компютър, за да се съхраняват данните. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни