Полицията предупреди протестиращите да не затварят Шипка

5-1953.jpg
Полицията предупреди протестир

    Вчера едно съобщение на Цветелина Терзиева в социалната мрежа взриви духовете: „Уважаеми, днес ме повикаха в полицията и ми съобщиха, че вече не може да затваряме движението на прохода Шипка - написа една от най-активно протестиращите в Габрово срещу правителството „Орешарски“. - Нямало закон, в който да се разрешава да се блокират пътища от републиканската мрежа. Иначе в Закона за пътищата пише: Чл. 53. (1) ... Наказват се с глоба от 1000 до 5000 лв., ако деянието не представлява престъпление, физическите лица... които извършат или наредят да бъдат извършени ... дейности, предизвикващи прекъсване, отклоняване или спиране на движението. Това е положението! Иначе можем да си шестваме из града и да протестираме, но да не затваряме повече пътища, защото полицията ще трябва да се намеси“.
    Написаното от г-жа Терзиева накара репортер на вестника да тръгне по следите на тази забрана, устно разпореждане, неофициално уведомление. „Никой в полицията не ми връчи писмена забрана, предупреждението беше само устно. Не съм подписвала и никакъв предупредителен протокол“, отговори на въпросите на вестника протестиращата.
    Позвъняването ни в агенция „Пътна инфраструктура“, стопанин на главния път през прохода Шипка, и обяснението, че въпросът е от Габрово, бе посрещнато с безцеремонното: „И от Габрово, и от Тутракан, все тая. Изпратете имейл със запитването до пресцентъра. Тогава ще ви отговорим“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни