С фойерверките и бенгалският огън бъдете на открито

S-foierverkite-i-bengalskiyat-o
С фойерверките и бенгалският о

Фойерверките, бенгалският огън и други пиротехнически средства са предназначени за използване на открито, напомни вчера Георги Русинов, шеф на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Габрово.

„Повечето от тях са пожароопасни, а за самоделките – да не говорим! Всяка година имаме по някой пострадал от тях“, обясни специалистът. Фойерверки, бомбички, пиратки, сигнални ракети и други не трябва да се ползват от деца или да се хвърлят безразборно от прозорци и тераси, тъй като това може да бъде опасно за околните или да доведе до пожари в съседни постройки. За повече родителски контрол и отговорност в дните около Нова година и след това посъветва шефът на пожарникарите.
Елхите също трябва да са поставени на безопасно разстояние от печки и всякакви нагревателни уреди. Гирляндите от електрически крушки да са в добро техническо състояние, както и електрическото захранване, но най-важното е да не се оставят включени без надзор.
Коледните празници са преминали без особени произшествия в областта, допълни Георги Русинов. Остават проблемите с непочистените комини – повод за два пожара на 28 декември т. г. В 14,42 часа е получено съобщение за горящ комин на жилищен блок на бул. „Могильов” в Габрово, а в 15,30 часа със същото трябвало да си справят и севлиевските пожарникари - горял комин на къща на ул. „Христо Ботев” в Севлиево.
Не спира и изхвърлянето на гореща жар в пластмасовите контейнери, е мнението на пожарникарския шеф. И съобщи за поредния случай - в 21,06 часа на 28 декември негови служители се притекли на сигнал за запален контейнер на ул. „Орловска” в Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни