Стойков във ВМА след тежка катастрофа

Вчера състоянието му започнало да се стабилизира, днес предстои да
Стойков във ВМА след тежка кат
Вчера състоянието му започнало да се стабилизира, днес предстои да бъде опериран счупеният му крак

Депутатът 42-то Народно събрание от групата на Коалиция за България, бивш кмет на Севлиево и кандидат за народен представител в 43-ия български парламент Йордан Стойков е катастрофирал тежко в събота сутринта. Пътното произшествие е станало в района на Чирпан, на 185-я километър на автомагистрала „Тракия“ в посока към София около 8.40 часа сутринта. Йордан Стойков е катастрофирал с „Фолксваген Туарег“. По данни на полицията движещата се със „Сеат Алтеа“ жена предприела маневра „изпреварване“, засякла е движението на джипа и, за да предотврати сблъсъка, Стойков е завива надясно и попада в канавката. Според очевидци на катастрофата депутатската кола се е преобърнала няколко пъти.
Непосредствено след инцидента той е закаран в старозагорската болница в критично състояние, веднага е реанимиран и поставен в медикаментозна кома. В късния съботен следобед е откаран с реаномобил във ВМА в София. От пресцентъра на БСП в Габрово информираха, че вчера състоянието му е започнало да се стабилизира. Днес предстои да бъде опериран счупеният му крак. 
В 42-то Народно събрание Йордан Стойков беше зам.-председател на комисиите по Регионална политика и местно самоуправление и по Инвестиционно проектиране, както и член на комисията по Земеделие и храните. Бил е още член на Делегация в парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива, както и председател на Група за приятелство България-Беларус и зам.-председател на Група за приятелство България-Чехия. Той е вносител на Законопроектите за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, на Закона за кадастъра и имотния регистър, на Закона за селскостопанската академия и на Търговския закон.
В събота сутринта Йордан Стойков е пътувал за заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, което определи водачите на листи за парламентарните избори на 5 октомври. Заради тежката катастрофа обаче той не успя да стигне до София. От „Позитано“ 20 не определиха кой ще бъда водачът на БСП в Седми многомандатен избирателен район Габрово за изборите, за което място името на Йордан Стойков беше спрягано.
Вчера членовете на Националния партиен съвет Николай Григоров и Кристина Сидорова обясниха, че решението е отложено за следващото заседание на ИБ на БСП. Лидерът на левицата в Габрово беше категорична, че в момента за цялата организация е важно здравословното състоянието на Йордан Стойков и неговото възстановяване. „Успокоителни за нас са новините, които дойдоха днес за това, че във ВМА са успели да стабилизират г-н Стойков -  коментира тя. – Въпреки това в момента въобще не обсъждаме изборната листа и нейния водач, тъй като на преден план за нас е грижата за възстановяването на колегата ни“.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни