Трио „Звън” - част от звездната атмосфера в Асеновград

С грандиозен тържествен концерт на Гергьовден на централния градски площад
Трио „Звън” - част от звезднат
С грандиозен тържествен концерт на Гергьовден на централния градски площад в Асеновград виртуозът на акордеона Димитър Ангелов отбеляза своята 50-годишнина на музикалния подиум и удостояването му със званието „Почетен гражданин на град Асеновград”.

Големият приятел и аранжор на новите фолклорни песни на трио „Звън” - великолепният майстор на акордеона, е известен като основател на група „Асеновград”, легендарния квартет с устни хармоники „Родолюбие”, корепетитор на танцов състав „Изгрев”, групата за градски песни „Вълшебни мелодии” и македонския хор към дружество „Димо Хаджидимов” в Асеновград. 
Негови са едни от най-хубавите български хора - „Асеновградско хоро”, „Криво асеновградско хоро”, „Асеновградска копаница”, създадени през 1972 г. Повече от четири часа с музика и добро настроение протече празникът, който Димитър Ангелов подари на своите съграждани. Изтъкнати изпълнители и музиканти от цялата страна, между които Цветан Банев - солист на оркестър „Хоро” от Русе, Димитър Андонов - познат като „Хисарския поп”, родопският бисер Любомир Петов, известният гайдар Стефан Янев и други, дойдоха да поздравят с изпълненията си своя приятел, който е работил и продължава да работи с тях.
Севлиевското трио „Звън” беше част от тази звездна атмосфера, защото с Димитър Ангелов ги свързва не само ново музикално сътрудничество, а и голямо приятелство. Заедно със съпругата си Иванка Ангелова в дует акордеонистът беше част от наскоро провелия се пролетен музикален празник, който трите дами подариха на севлиевци. Триото изпълнява осем  негови песни. Техните изпълнения прозвучаха с акомпанимент на живо и на площада в Асеновград. Там за първи път прозвуча и една от най-новите северняшки песни на „Звън” – китка, съставена от песните на Борис Машалов и аранжирана от Ангелов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни