Трябва ли психично болните да са извън болничните заведения?

	Ваньо Нинков: „Смятам, че болничните заведения може би не са
Трябва ли психично болните да
Ваньо Нинков: „Смятам, че болничните заведения може би не са достатъчно на брой и затова много хора с явни психически разтройства са оставени на произвола. Би трябвало държавата поне да създаде програма за обучение на кадри, които срещу заплащане да се г

...: „Не мисля, че някой може да установи до каква степен човек има някакво психично разтройство. Случаят в Лясковец е показателен. Не може човек да е психично здрав и да стреля по хора. Психично болните трябва да водят някакво лечение, а ако разтройството е в много голяма степен - да са в специализирано заведение, за да не ставаме свидетели на драми“.
...: „Хората, страдащи от психични разтройства, трябва обезателно да получат някаква помощ и адекватно лечение. По-леките случаи може да не стигат до болница, докато при по-тежките трябва да се вземат строги мерки“.
Таня Рачева: „Страдащите от психични разтройства трябва да бъдат лекувани задължително в специализирани заведения. По този въпрос властите трябва да направят нещо, за да може всички да бъдем спокойни и да не стават трагедии“.
Румен Игнатов: „Според мен това дали човек с психичен проблем трябва да бъде приет в болница или не зависи от степента на проблема. Има хора с леки разтройства, който живеят съвсем нормално и не са опасни за никого“.
Илия Илиев: „Всеки болен трябва да бъде защитен и лекуван, без значение дали болестта е свързана с психиката или със сърцето. Има много примери за артисти с лека форма на шизофрения, които, приемайки необходимите лекарства, живеят напълно нормално. Просто трябва да се оказва адекватно лечение, за да не се влошават нещата“.
...: „Всеки болен, без значение от какво, трябва да бъде лекуван. Дори и  лечението да означава прием в специализирано заведение. Всеки заслужава да живее пълноценно, а в днешно време повечето психични разтройства са лечими“.
Величка Тодорова: „Психично болните трябва да се лекуват в специализирани заведения, без значение дали разтройството е лека или тежка форма, защото никога не се знае. Така майките ще могат да спят спокойно, без да се притесняват, че някой с размътен разсъдък ще навреди на децата им“.
Антония Костадинова: „Болничните заведения са много крайна мярка в лечението на хора с психични разтройства. По-скоро трябва отрано да се прави диагностика на психичното здраве на всеки българин и проблемните случаи да се лекуват отрано“.
Димана Илиева: „Хората с психични проблеми трябва да получават адекватно лечение и подкрепа от близките. Така занапред ще избегнем такива трагедии като случая в Лясковец“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни