Утре изтича мандатът на председателя на Окръжен съд - Габрово Севдалина Герова

Утре, 17 юли, изтича 5-годишният мандат на председателя на Окръжен
Утре изтича мандатът на предсе
Утре, 17 юли, изтича 5-годишният мандат на председателя на Окръжен съд - Габрово г-жа Севдалина Герова. Тя бе седмият председател на съда в 50-годишната история на габровската институция

Г-жа Герова е един от членовете на настоящия състав с най-дългогодишен съдийски стаж – повече от 33 години. С решение на Висшия съдебен съвет от 8 юли 2009 г. бе избрана за председател на Окръжния съд, като встъпването й в длъжност преди 5 години стана на 17 юли. 
Сега, до избора на нов председател, предвиден за 24 юли т. г., Севдалина Герова ще продължи да изпълнява длъжността административен ръководител на ОС - Габрово, съобщи вчера Стела Цонева от пресцентъра на съда.
„В рамките на законоустановения срок заявление за участие в избора за административен ръководител е подал г-н Минко Минков - настоящ заместник-председател и ръководител на наказателното отделение в съда. Висшият съдебен съвет е допуснал г-н Минков до участие в процедурата и е насрочил събеседване с кандидата за заемане на длъжността за 24 юли 2014 година“, допълни г-жа Цонева.
Минко Минков вече е бил един мандат ръководител на Окръжния съд в Габрово - от 1 юни 1998 г.  до 16 юли 2009 г. Стажът му общо като съдия и прокурор надхвърля 33 години.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни