Възпитаници на Ваня и Радослав Талеви - с награди от “Музите” в Созопол

	Малките таланти, възпитаници на габровските музикални педагози Ваня и Радослав
Възпитаници на Ваня и Радослав
Малките таланти, възпитаници на габровските музикални педагози Ваня и Радослав Талеви, отново спечелиха награди с представянето си в международен конкурс. Те участваха в Деветия международен фестивал на изкуствата с конкурсен характер „Музите“ в Созопол,

В раздела „Вокално майсторство“, където конкуренцията била огромна, в първа възрастова група с участието на над 60 деца от 6 държави, Маргарита Бориславова Георгиева от Музикална школа „Звезди в аванс“ с вокален педагог Ваня Талева спечели първа награда. Малката певица станала любимка както на журито, така и на многобройната публика в препълнения амфитеатър, която я аплодирала много. Маргарита изпълнила песен от мюзикъла „Котките“ и авторската песен на Радослав Талев „Мечти“. Освен висока награда талантът й заслужил и участието й в Гала концерта при закриването на фестивала.
Също в раздел „Вокално майсторство“, но във втора възрастова група Ивета Петрова от „Звезди в аванс“ също се представила много добре, но не успяла да грабне награда, а само диплом за участието си.
В друг раздел на конкурса - „Класически инструменти“, където се конкурирали изпълнения на различни инструменти, малките китаристи, възпитаници на Радослав Талев, също се представили достойно. В първа възрастова група Владимир Бойновски взел втора награда, а във втора възрастова група втора награда заслужил Денис Денчев – също китарист. На Гала концерта двете момчета и техният ръководител Радослав Талев свирили в трио на китари и с изпълнението си били извикани на бис от публиката два пъти.
Ваня и Радослав Талеви са горди с представянето на своите възпитаници, които устояли на огромната конкуренция – близо 800 участника в конкурса.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни