Виолета Литовска с почетна грамота и таблет от Община Севлиево

Топ новина! <p>Европейската шампионка от Грузия по карате Шинкиокушин Виолета Литовска получи
Виолета Литовска с почетна гра

Европейската шампионка от Грузия по карате Шинкиокушин Виолета Литовска получи почетна грамота и таблет от Община Севлиево за постигнатите от нея високи спортни успехи. Кметът д-р Иван Иванов посрещна севлиевската спортистка с думите „Севлиево се гордее с

Европейската шампионка от Грузия по карате Шинкиокушин Виолета Литовска получи почетна грамота и таблет от Община Севлиево за постигнатите от нея високи спортни успехи. Кметът д-р Иван Иванов посрещна севлиевската спортистка с думите „Севлиево се гордее с теб!“. По време на специално организираната среща с ръководството на общината Спортист №1 на Севлиево за 2011 г. разказа за надпреварата в Тбилиси и за напрегнатите дни на Европейското първенство, които я доведоха до безапелационната победа с ипон в дисциплината кумите в категория до 50 кг.
С най-искрени пожелания за здраве, лично щастие, много спортни и житейски победи, кметът д-р Иванов изрази гордостта си от поредното голямо постижение на Вили, чиято спортна кариера стартира от Севлиево. Световната вице и трикратна европейска шампионка от тази година е картотекирана и се състезава от името на несебърския клуб „Бушидо“, след двугодишна работа като инструктор в него. Преди това младата севлиевка се биеше за бургаския „Бургас дожо“. От няколко години Виолета Литовска е и титуляр в леката категория на националния отбор. Тя е една от надеждите на страната за завоюване на още призови места в Европа и света.
Непосредствено след победата на Виолета Литовска в Тбилиси кметът заяви гордостта си от нейното постижение с думите: „Щастлив съм, че още един млад човек от нашия град успя да се докаже и да спечели заслужена титла. Зад нея стоят много труд и воля, много характер и желание за победа. Община Севлиево ще продължи да подкрепя спортните клубовe в общината, за да имат всички млади хора не само пример в лицето на шампиони като Виолета, но и възможности да вървят по нейните стъпки - към победи“.
От своя страна младата в дисциплината карате Шинкиокушин надежда за България на свой ред благодари на ръководството на общината за грижите, които се полагат за развитието на спорта в Севлиево.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни