Японци купуват машина от „Мехатроника”

	Представители на японска корпорация купуват машина от „Мехатроника“. Вчера те
Японци купуват машина от „Меха
Представители на японска корпорация купуват машина от „Мехатроника“. Вчера те преговаряха в Габрово за най-новата, произведена в габровската компания, машина за производство на ламинатни туби и едновременното им пълнене и запечатване от типа „KOMBIS FFS1

По време на деловите разговори вчера японците са изразили удивлението си от факта, че в България функционира фирма, която произвежда машини от изключително висок клас, чрез използването на които се реализира сериозно намаление на производствените разходи от страна на компанията потребител. Според тях техника от подобен клас могат да произвеждат японски, швейцарски и германски компании. 
Изненадата за тях е била, че именно в Габрово са открили такава машина, която би съкратила сериозно техните разходи, при това с постигане на високо качество на продукта.
Машината е най-новото изобретение, направено в „Мехатроника“. За нейното внедряване в редовно производство са вложени 1 744 160 лева, от които 1 063 596 лева са безвъзмездна финансова помощ по проект от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013, а останалите са собствен принос. 
Със средствата от европейското финансиране е купено необходимото за производството на иновативната техника оборудване. Според Николина Хинкова - съсобственик в българо-швейцарската компания, габровското дружество е получило европейско финансиране, благодарение на регистрираното изобретение в Българското патентно ведомство. Точно „KOMBIS FFS120” е иновативният за световния пазар продукт, чрез който се разширяват пазарните позиции на дружеството, повишават се приходите от експорт и осигурява поне 10-процентно нарастване на нетните приходи от продажби.
Машината по същество представлява иновация от световен мащаб. Тя е конструирана и произведена от новаторите в габровското дружество, начело с инж. Мирослав Хинков, който през 2013-та беше обявен за изобретател на годината от Българското патентно ведомство в категорията „Машиностроене и строителство“. 
Призът му беше връчен за машина за производство на туби, предназначени за нуждите на козметичната, хранително-вкусовата, фармацевтичната промишленост.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни