Закриват 6 паралелки в професионалните гимназии

	След първото класиране за обучение в професионалните гимназии след седми
Закриват 6 паралелки в професи
След първото класиране за обучение в професионалните гимназии след седми клас в Габровска област се закриват 6 паралелки, съобщи Георги Маринов, началник на Регионален инспекторат по образованието в Габрово.

Според разпоредбите се закрива всеки планиран клас, който не събере поне 18 желаещи да учат в него. Максималният брой ученици в една паралелка е 26. Счита се, че причините за закриването на паралелките в областта са свързани както с демографската криза, така и с липсата на интерес у тийнейджърите към определени професии и професионални направления.
Закриват се паралелките по специалностите „Недвижими имоти“ в ПГ по строителство в Габрово, „Оперативно счетоводство“ в ПГ по икономика „Рачо Стоянов“ и „Компютърна техника и технологии“ в ПГ „Димитър Крусев“ в Дряново, „Агроекология“ в ПГ „Марин Попов“ и „Промишлена електроника“ в ПГ по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево, както и „Автотранспортна техника“ в ПГ по транспорт и машиностроене в с. Градница, Севлиевско. 
Георги Маринов съобщи, че в момента върви процедура по преобразуване чрез сливане на двете професионални гимназии в Дряново.
Подаването на документи за участие в третия етап на класирането след 7 клас е от 11 до 15 юли 2014 г., уточни Георги Маринов. Той съобщи още, че все още има свободни места в ПГ по строителство в Габрово за специалността „Строителство и архитектура“ и „Банково, застрахователно и осигуително дело“ в ПГ по икономика „Рачо Стоянов“ в Дряново. Попълването на незаетите места след третия етап на класиране и записване ще бъде до 28 юли.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни