In memoriam!

починаМария Семерджиева - кръстница на Гражданския комитет „Памет габровска“
In memoriam!
починаМария Семерджиева - кръстница на Гражданския комитет „Памет габровска“

Гражданският комитет „Памет габровска“ е учреден на 22 юни 2007 г. на Соколския манастир. Неговата основна цел е запазване на историческата памет за миналото на Габрово, за да се възпитават младите поколения габровци на патриотизъм от примера на своите предци.
Учредители на Граждански комитет „Памет габровска“ станаха Иван Ненов, Ангел Ангелов, майка Мелания - игуменка на Соколския манастир, доцент Стефан Арменски, Мария Семерджиева и Милка Пурел. Когато се обсъждаше въпросът за името на новата габровска патриотична организация, Мария Семерджиева предложи тя да се нарича „Памет габровска“. Това име се хареса от всички учредители на новоучредения комитет и се прие той да се нарича „Памет габровска“.
Кръстницата на нашия Граждански комитет „Памет габровска“ Мария Семерджиева си отиде от този свят на 13 февруари 2014 година. Ние, членовете на Граждански комитет „Памет габровска“, дълбоко скърбим за нашата съратничка в патриотичната дейност на „Памет габровска“ и приятелката ни Мария Семерджиева.
Ще я помним с нейните патриотични дела „На ползу роду“!
Граждански комитет „Памет габровски“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни