Четете ли етикетите на храните?

	Николина Йонкова: „Аз съм с доста висок диоптър, а шрифтът
Четете ли етикетите на храните
Николина Йонкова: „Аз съм с доста висок диоптър, а шрифтът на етикетите е много дребно написан, затова често дори и да искам, не мога да прочета. Срещала съм и продукти, на които няма етикет на български език“.

Виолета Христова: „Да, винаги чета етикета. Много внимавам това, което купувам, да не съдържа нитрати, подсладители и всякакви Е-та. Забелязвам, че все повече храни са пълни с вредни съставки“.
Стефанка Михайлова: „Обикновено чета етикетите. Избягвам храните, които съдържат много Е-та, както и задължително проверявам срока на годност. Смятам, че всеки човек има право да знае какво консумира“.
...: „Винаги чета етикета. Принципно аз се храня с натурални храни и рядко си купувам от магазина“.
...: „Не. Човек никога не може да бъде сигурен какво консумира, особено в наше време. Срещала съм продукти, които нямат етикет на български, освен това и объркани етикети, затова и вече не им вярвам“.
Донка Христова: „Не винаги. Все пак, ако го прочета, винаги внимавам за срока на годност на продукта. Когато ми се е налагало да върна продукт с изтекъл срок на годност, никога не съм срещала разбиране“.
Пепа Димитрова: „Задължително когато си купувам някаква храна, поглеждам срока на годност, както и какъв е произходът на дадения продукт. Рядко обръщам внимание на Е-тата“.
...: „Аз рядко допирам до магазините, тъй като сама си произвеждам храната, която консумирам, но винаги, когато ми се наложи, чета обстойно етикета. Най-важното за мен е срокът на годност да не е изтекъл или изтичащ“.
Райна Иванова: „Почти винаги го чета. Основните неща, на които обръщам внимание, са срокът на годност и Е-тата. Когато ми се е налагало да върна продукт с изтекъл срок на годност, почти никога не съм срещала пречки“.
Радка: „Ако трябва да бъда честна, рядко обръщам внимание на етикетите. Принципно е хубаво да се заглеждаш в съставките и срока на годност на нещата, които купуваш, но аз нямам такъв навик“.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни