Фейслифтът на Hyundai i30 е яко свързан

Препоръчана! Hyundai-i30
Hyundai i30
Представител на Hyunday за региона е "Венци Габрово" ЕООД

    Ø Hyundai Motor представи изцяло електрическия INSTER, новия компактен градски електрически автомобил от А-сегмента с до 355 км пробег (WLTP). 
    Ø Компактният вид на INSTER, екстериорният дизайн и просторният интериор осигуряват гъвкавост в A-сегмента.
    Ø Съвременни технологии, функции за безопасност и изключителни EV възможности предлагат усъвършенствано оборудване в малък SUV, подходящ за градски условия.
    Ø INSTER ще представи и допълнителен модел, който да се присъедини към семейството на електрическите градски автомобили.
    Hyundai Motor Company представи изцяло електрическия INSTER, нов компактен електрически автомобил (EV) от А-сегмента, предлагащ уникален дизайн, водещ в сегмента пробег и усъвършенствана технология.  
    Смелият дизайн на INSTER съчетава футуристичен иновативен образ с просторен интериор в каросерия на малък SUV. С усъвършенстван технологичен пакет, който допринася за едно безопасно и комфортно шофиране, INSTER предлага бързо зареждане и най-добрия изцяло електрически пробег (AER) в своя сегмент, до 355 км.
    INSTER осигурява екологична гъвкавост, динамика на шофирането и безпроблемна свързаност. Компактното му позициониране осигурява повишена ефективност в сравнение с по-големите модели.

Смел екстериорен дизайн и уникални характеристики

    Надграждайки дизайнерското наследство на бензиновия CASPER, представен през 2021 г., еволюцията на стила на INSTER е подкрепена от удължена каросерия и междуосие, за да осигури повече вътрешно пространство и забележимо присъствие на пътя.
    С по-големите си размери INSTER се позиционира точно между традиционните компактни градски автомобили от А-сегмента и по-големите компактни модели от B-сегмента. Това му позволява да комбинира маневреността и лекотата на използване, които купувачите очакват, с повишена практичност и гъвкавост. Благодарение на по-просторния интериор и подобрения капацитет на багажника, INSTER предлага значително по-удобно и функционално изживяване.
    В сравнение с по-големите модели от горния сегмент, компактните размери на INSTER го правят идеален за градско шофиране и повишават лекотата при паркиране.
    „С INSTER пренесохме имиджа на малкия SUV на ново ниво за глобалната аудитория“, каза Саймън Лосби, старши вицепрезидент и ръководител на дизайнерския център на Hyundai. „INSTER надхвърля очакванията с отличителен дизайн и интериор, който максимизира потенциала му по вълнуващи и ориентирани към клиента начини. С INSTER ние предефинираме какво означава да управляваш субкомпактен електрически автомобил.“
    Екстериорният дизайн на INSTER се характеризира със солидния, но малък SUV профил и равни, чисти повърхности, със солидните арки на колелата на автомобила, високотехнологична броня в стил електронна платка и смела предпазна обшивка, подобряваща визията в предната и задна част на INSTER.
    Индивидуалността на INSTER блести чрез подписа си с LED дневни светлини и мигачи с пикселна графика, задни светлини и брони. Клиентите могат допълнително да диференцират външния вид на автомобила с LED прожекционни фарове и двуцветен екстериор с контрастиращ черен покрив. В зависимост от спецификацията ще се предлагат 15-инчови стоманени джанти, 15-инчови или 17-инчови лети джанти.

Съвременни и устойчиви интериорни детайли

    Отвътре INSTER предоставя подобрена технология и удобство с 10,25-инчов цифров клъстер, 10,25-инчов инфоразвлекателен сензорен екран с навигация и докинг станция за безжично зареждане, която е част от компактна централна конзола, проектирана да създава по-голямо усещане за простор.
    Пикселната тема се повтаря вътре, с графики върху волана на INSTER, които подсилват високотехнологичния имидж на автомобила. Интериорният дизайн включва и персонализиращи се елементи на горната облицовка на вратите.
    Интериорът на INSTER предлага гъвкавост и простор. Всички седалки могат да се сгънат, включително и седалката на водача. Допълнително се предлага и функцията за отопляеми предни седалки и волан. Седалките на втория ред са разделени 50/50 и се плъзгат и накланят.
    Изборът на екстериорни цветове на INSTER включва Atlas White, Tomboy Khaki, Bijarim Khaki Matte и Unbleached Ivory, както и няколко нови нюанса, като Sienna Orange Metallic, Aero Silver Matte, Dusk Blue Matte, Buttercream Yellow Pearl и Abyss Black Pearl. Някои екстериорни цветови решения ще се предлагат в двуцветни комбинации с контрастиращ черен покрив.
    Изборът на вътрешно обзавеждане включва черно, кафяво каки и двуцветно бежово Newtro с пълна тапицерия от плат.
    Както екстериорът, така и интериорът използват устойчиви материали. Екстериорът на INSTER се отличава с черна рециклирана боя със силен гланц, която заменя пигмента на саждите, традиционно използван в черната боя, с оцветяване, направено от рециклирани отпадъчни гуми. 
    Вътре се използват рециклиран полиетилен терефталат (PET) от бутилки и био-полипропиленов материал, извлечен от захарна тръстика.

Възможност за бързо зареждане и водещ в сегмента пробег

    INSTER се отличава със своята DC скорост на зареждане и максимален AER, което позволява на клиентите да прекарват по-малко време в зареждане, да пътуват по-далеч и да се възползват напълно от енергията, с която разполагат.
    Оборудван с 42 kWh батерия като стандарт, INSTER се предлага и с Long-Range 49 kWh батерия като опция. И двата модела се задвижват от един двигател, който доставя 71,1 kW (97 к. с.) в базовия вариант и 84,5 kW (115 к. с.) в long range версията. И двата варианта предлагат 147 Nm въртящ момент.
    С водещ в сегмента прогнозиран пробег от 355 км (WLTP) с едно зареждане за модела Long-Range, INSTER предефинира възможностите на малък градски EV, осигурявайки впечатляваща гъвкавост с прогнозна консумация на енергия от 15,3 кВтч/100 км (WLTP).
    Когато използвате 120 кВт DC High-Power зарядна станция, INSTER може да зарежда от 10 до 80 процента за около 30 минути при оптимални условия. INSTER също така се предлага 11 кВт вградено бордово зарядно устройство като стандарт. Налични е и система за подгряване на батерията и високоефективна термопомпа.
    Vehicle-to-Load (V2L) осигурява захранване за външни устройства (110V/220V), позволявайки двупосочно зареждане без необходимост от допълнително оборудване. Това позволява на клиентите да използват или зареждат устройства като електрически велосипеди, скутери и оборудване за къмпинг.

Усъвършенствана технология и функции за удобство

    Наред с големия пробег и бързото зареждане, INSTER предлага изобилие от авангардни технологии, включително множество усъвършенствани функции за безопасност и помощ на водача. INSTER разполага също с 64-цветно LED амбиентно осветление, цифров клъстер и Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC).
     Новият субкомпактен градски EV на Hyundai предлага най-пълния технологичен пакет в сегмента, включително функции като Advanced Driver Assistance System (ADAS), Система от камери с висока резолюция за изобразяване на 360-градусов обзор около автомобила (SVM), Система за следене мястото зад автомобила с аварийно спиране (PCA-R), Система за следене на сляпата зона (BVM) и Асистент за избягване на челен сблъсък 1.5 (FCA 1.5).
    Система за поддържане на пътната лента (LKA) и Система за активно поддържане на пътната лента (LFA) плюс Система за следене на сляпата зона с функция за превенция на сблъсък (BCA), Система за следене на трафика зад автомобила с функция за превенция на сблъсък (RCCA), Система за следене за наближаващ автомобил (SEW), Система за поддържане на зададена скорост и дистанция спрямо автомобила отпред (SCC), Система за автономно шофиране по магистрали (HDA 1.5), Система за автоматично регулиране на зададена скорост чрез разпознаване на пътните знаци (ISLA), Система за разпознаване на умора при водача (DAW), Система за автоматично превключване между къси и дълги светлини (HBA), Система за предупреждение при тръгване на автомобила отпред (LVDA) и Система за предупреждение за пътници на втори ред седалки (ROA).
    Към ADAS системите за безопасност се включва и помощ при паркиране на преден и заден ход (PDW) с камера за заден ход с динамични насочващи линии (RVM) за безупречна видимост.

Глобално представяне и допълнителна версия 

    INSTER ще стартира първо в Корея, последвано от Европа, Близкия Изток и Азиатско-Тихоокеанския регион през есента.
    В България INSTER се очаква към края на 2024 година. 
    Допълнителна версия - INSTER CROSS - ще се присъедини към семейството на INSTER. Моделът се отличава с по-здрав, тип кросоувър дизайн, а подробности се очакват допълнително. 

Hyundai INSTER спецификации
    Размери (mm)               Дължина: 3,825, Междуосие: 2,580,   Широчина:1,610 Височина: 1,575
    Място за глави (mm)    Отпред: 1,028 / Отзад: 982
    Място за крака (mm)    Отпред: 1,050 / Отзад: 885
    Обем на багажника     280 л (до 351 л със свалени седалки)
    Размер гуми                 205/45 R17
    Джанти                         17-инчови алуминиеви, 15-инчови  алуминиеви, 15-инчови стоманени 
    Батерия                        Стандартна батерия: 42 кВтч/ Батерия   с удължен пробег: 49 кВтч
    Волтаж                         Стандартна батерия: 266 V / Long- Range: 310 V
    Макс. мощност            Стандартна батерия: 71.1 кВт и 97 к.с. / Long-Range: 84.5 kW and 115 к.с.
    Максимална скорост  Стандартна батерия: 140 км/ч / Батерия с удължен пробег: 150 км/ч
    0-100 км/ч                   Стандартна батерия: 11.7 сек / Батерия  с удължен пробег: 10.6 сек
    Очакван пробег          Над 300 км (Стандартна батерия)     355 км (Батерия с удължен пробег)
    Конс. на енергия        15.3 кВтч/ 100 км     AC OBC    11 кВт (стандартно)
    AC charging time)       Стандартна батерия: 4 часа (16A),  Батерия с удължен пробег: 4 часа 35 минути (16A)
    10-80% fast charging    30 мин. (за двата модела, при оптимални условия и използване на бързи зарядни станции (тип DC с минимална мощност 120 кВт)
    ADAS системи за сигурност    Система от камери с висока резолюция за изобразяване на 360 градусов обзор около автомобила (SVM), Система за следене мястото зад автомобила с аварийно спиране (PCA-R), Система за следене на сляпата зона (BVM), Асистент за избягване на челен сблъсък (FCA 1.5), Система за поддържане на пътната лента (LKA) and Система за активно поддържане на пътната лента (LFA), Система за следене на сляпата зона с функция за превенция на сблъсък (BCA), Система за следене на трафика зад автомобила с функция за превенция на сблъсък (RCCA), Система за следене за наближаващ автомобил (SEW), Система за поддържане на зададена скорост и дистанция спрямо автомобила отпред (SCC), Система за автономно шофиране по магистрали (HDA 1.5), Система за автоматично регулиране на зададена скорост чрез разпознаване на пътните знаци (ISLA), Система за разпознаване на умора при водача (DAW), Система за автоматично превключване между къси и дълги светлини (HBA), Система за предупреждение при тръгване на автомобила отпред (LVDA),  Система за предупреждение за пътници на 2ри ред седалки (ROA), Помощ при паркиране на преден и заден ход (PDW), камера за заден ход с динамични насочващи линии (RVM).


Представител на Hyunday за региона е "Венци Габрово" ЕООД,
Габрово, ул. „Христо Смирненски“ 58
ПРЕДЛАГАНИ АВТОМОБИЛИ: https://www.venci.bg/hyundai/
НАЛИЧНИ АВТОМОБИЛИ: https://www.venci.bg/hyundai/shop/

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от С дъх на бензин

Към началото

Следвай ни