От днес до неделя Узана събира близо 1000 ориентировачи от България и чужбина

Топ новина! Slavnite-traditsii-na-sportnoto-orientirane-v-Gabrovo-nyama-kak-da-se-zagubyat
Славните традиции на спортното ориентиране в Габрово няма как да се загубят
Местността Узана от днес до неделя освен географски център на България ще бъде и център на родното ориентиране.

 Близо 1000 участници от страната и чужбина пристигат за най-мащабното състезание по ориентиране у нас – Купа България. Тази година домакин на събитието е местният клуб „Узана“ с огромната подкрепа на Община Габрово и Българската федерация по ориентиране. 
    851 състезатели на възраст от под 10 до над 80 години от 50 родни клуба, както и спортисти от Турция, Великобритания, Румъния, Италия, Норвегия, Украйна, Ирландия, Швеция, САЩ и Финландия ще вземат участие мащабното спортно събитие. 61 състезатели  ще представят КСО „Узана“.Домакините участват във всички възрасти. Сред тях е и седемкратната победителка в елитната група при дамите (Ж21) – Илиана Илиева, която от години със семейството си живее, работи и тренира в Норвегия. 21 са ориентировачите на дряновския клуб „Бачо Киро“, 4-ма на „Мазалат“ (Севлиево). 
    Четиридневният маратон започва днес в 13:30 часа със старт за Купа „Габрово“ по карта „Гърнето“, в който ще участват 360 състезатели. Надпреварата е със състезателен център база „Тота Венкова“. Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали, а отборното подреждане за купата ще бъде по точкова система, като Клуб по спортно ориентиране „Узана“ като организатор няма да участва в него.
    В петък, събота и неделя ще се проведат надпреварите за Купа България със състезателен център Спортна база „Узана“. За участниците предстоят три отделни старта, а класирането за купата е по общо време от трите състезателни дни. 
    В петък от 11:00 е стартът на дълга дистанция, в събота със същия начален час е скъсената дълга дистанция, а в неделния ден от 10:30 ще има преследване.
    Победителите в първите два дни и състезателите, класирали се на първите три места в отделните възрастови групи в крайното подреждане за Купа България, ще бъдат наградени с купи, медали и материални награди. 
    Парични премии ще има за елитните групи на Мъже-21 и Жени-21. Специален приз на името на Апостола на габровското ориентиране Васил Шандурков е предвиден за победителя във възрастовата група М65.   

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Ориентиране

Към началото

Следвай ни