Томислав Дончев знае кой замрази тунела под Шипка

Топ новина! Iordan-V-lchev-i-Violeta-Koritarova
Йордан Вълчев и Виолета Коритарова
Защо трябваше да загубим повече от 3 години - пита народният представител

Томислав Дончев

    „Тунелът под вр. Шипка беше не просто „замразен“, а бяха положени всички усилия да бъде спрян. По тази тема ще си говорим тепърва – с документи и с имена“ – това написа  в своя Facebook профил народният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.
    „Върховният административен съд премахна някои от пречките през април. т.г., но има още. Последните месеци МРРБ полага усилия за да рестартира проекта, но защо трябваше да загубим повече от 3 години, защо? От опит знам, че е трудно да се създава... предполагам, че да спираш и разваляш е по-лесно“ – пише още Дончев. Той е качил линк към статия в „24 часа“, озаглавена: „Министър Коритарова: 584 дни е забавена за последните 3 години магистрала „Хемус“, 30-40% е оскъпяването“. В нея пестеливо е отразено изслушването от Народното събрание на  служебния министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателя на УС на АПИ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на магистралите „Хемус“ и „Черно море“. Изслушването се проведе по инициатива на Коста Стоянов от “Възраждане” и група народни представители. Константина Петрова от „Възраждане“ напомни, че и за половин век не могат да завършат над 400-километровото трасе на „Хемус“. Остават да се построят повече от 222 километра. Над 1 милиард лева са дадени авансови плащания“. Народната представителка предположи, че парите вероятно са отишли  за закупуване на атрактивни имоти у нас и в чужбина или за изборите.
  „Големите обекти са от изключително значение не само за регионите, но и за икономиката. Убедена съм, че държавата е длъжник на Северна България. Факт е, че стартът на строителството беше с бързи темпове, магистрала „Хемус“ е можеш да е готова 2024 година. Спирането на строителството отложи завършването є с години. Само за последните три години строителството е спирано за 584 календарни дни. Реалното строителство е започнало сега, защото е имало нужда от саниране на обекта след застоя. Строителството на 134,14 км от АМ Хемус е разделено на 6 участъка“ – сподели Коритарова. Тя не се ангажира колко ще е оскъпяването на „Хемус“ и предположи, че трите лота от Боаза до Плевен ще бъдат реализирани до края на 2026 година.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Тунелът

Към началото

Следвай ни