Успешни квалификации с химна на Теди Джорджо

Топ новина!
Председателят на дряновския Общински съвет Тодор Георгиев - един от най-спортните DJ-и на България, написа химна на състезанието

    Мъжкият ни национален отбор завърши на 5-а позиция, а жените са 8-и на Европейските квалификации по плажен хандбал във Варна. В успеха сериозен принос има председателят на дряновския Общински съвет Тодор Георгиев, известен в музикалните среди като Теди Джорджо. "100 вести" вече писа, че песента на Theo Feat. Teddy Georgo, Galina & Raya – Better Late Than Never (По-добре късно, отколкото никога) бe създадена специално за Европейските шампионати по плажен хандбал във Варна и България през 2024 и се превърна в химн на състезанието. Произведението носи енергията и вълнението на този атрактивен спорт - плажния хандбал, и е по идея на президента на Федерацията Росен Добрев и именития български DJ и продуцент  Теди Джорджо. В реализацията на песента участват и неговите талантливите синове – Теодор и Пламен, известни в музикалните среди, като DJ Theo и DJ Diass. Женските вокали са дело на две талантливи варненки – Галина и Рая, открития на младия продуцент и DJ – Theo. 
    Иначе вчера момчетата на старши треньора Александър Бояджиев победиха в спора за петото място Украйна с 2:1 части (14:28, 20:18, 8:6). Украинците спечелиха първата, но българите взеха втората и победителят бе решен след изпълнение на наказателни удари. При тях Владислав Йоргов, Николай Нейчев, Михаил Стоянов и Преслав Станчев бяха точни за България, а пропуск направи Петко Петков. Украинците обаче направиха два пропуска и България взе мача с 2:1 части, за да се класира на петото място в надпреварата.

хАНДБАЛ
    „Квалификациите бяха супер успешни. Още веднъж благодаря от сърце и душа на момчетата, че се раздадоха до края на силите си и показаха мъжество и класа. Без тях нямаше да постигнем този успех. Можеше да играем и за медалите, но малшанс вчера при дузпите отново срещу украинците ни лиши от тази възможност. Ние си видяхме нашите грешки и показахме, че можем да ги победим. Събрахме много силен колектив и затова се получават резултатите. Нивото беше много високо. Специално благодаря на президента на федерацията Росен Добрев, на Теодор Илиев, на Георги Дойчинов, Криси Блажева. Страхотни домакини сме. Това не съм го виждал никъде в Европа. Така че дайте ни Европейското“, коментира треньорът на мъжете Александър Бояджиев.
    Жените завършиха на осмо място, след като загубиха двубоя за седма позиция срещу Полша с 0:2 части (26:30, 16:24).
    „Момичетата се представиха много добре. Класирахме се на Европейско, това е най-важното. Това беше и основната ни цел. Много съм доволна. Всеки от екипа ни даде всичко, което можеше. Трябва ни малко повече игрова практика и ще се представим още по-добре на Европейското. Организацията във Варна беше на изключително високо ниво. Казваме го, защото имаме база за сравнение. Благодарим“, коментира старши-треньорът Виктория Жосан.
    „Аз също съм много доволна. Постигнаха поставената цел. Може би след това трябваше малко за собствено самочувствие и престиж да докажем още веднъж, че трябва да се съобразяват с нас. Малшанс в мачовете за разпределение на местата от 5-о до 8-о, както и на четвъртфинала. 

По-добре късно

Ще отидем на Европейското подготвени и ще докажем, че България трябва да се гордее с тези момичета. Вече всички разбраха, че трябва да се съобразяват с нас. Играем плажен хандбал на много високо европейско ниво. И мястото ни е сред 16-е най-добри отбора в Европа“, коментира помощник треньорът Ирина Миладинова. Тя също похвали добрата организация на първенството.
    „Ходили сме на много места. Но това, което направи Българската федерация не сме го виждали никъде. Другите треньори също го забелязват и май ще искат да идват все по-често в България на различни прояви. Очакваме ги! За нас е най-хубаво да играем пред родна публика, която да радваме с добри игри“, допълни Миладинова.
    Напомняме, че и двата ни национални отбора си осигуриха класиране на Европейското първенство по плажен хандбал.
    Да подкрепят българите във Варна дойдоха и Световният шампион и световен рекордьор по ледено плуване и първи българин, преплувал разстоянието от Европа до Африка през Гибралтарския проток Цанко Цанков и неговия треньор Николай Илиев.
    Европейските шампионати по хандбал се провеждат със съдействието на Община Варна, Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма, Лазурен Бряг 91, Фрапорт, Top rent-a-car, Планекс Варна, Стария Чинар и MBS.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни