При реализацията проекта „Източна градска улица“ е променен

Препоръчана! Pri-ralizatsiyata-prokta-Iztochna-gradska-ulitsa--promnn
При реализацията проекта „Източна градска улица“ е променен

Проекта за ремонт на „Източна градска улица“ е променен, алармираха жители на квартала. „Източна градска улица“ е част от големия проект „Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“, чиято стойност е 10 782 523 лева.

СТЕФКА БУРМОВА
Проекта за ремонт на „Източна градска улица“ е променен, алармираха жители на квартала. „Източна градска улица“ е част от големия проект „Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“, чиято стойност е 10 782 523 лева. Ремонтите обхващат териториите на три обекта – „Благоустрояване на част от централната градска част на Габрово и реконструкция кръстовище „Шиваров мост“, „Благоустрояване на парк „Колелото“ и прилежащи квартални пространства“ и  „Изграждане на част от Източна градска улица“.
Според габровци, с реализацията на „Изграждане на част от Източна градска улица“ е прекъсната ул. „Топлик“. И движението по нея се осъществява единствено от пешеходци по бетонните стъпала, изградени вместо пътната връзка. Според първоначалния проект, лансиран от Община Габрово по време на общественото обсъждане през есента, преди да започне неговата реализация – снимковият материал, визуализацията и чертежите, предоставени на гражданите, се предвиждаше пътна връзка между улиците „Марин Дринов“ и „Топлик“ да бъде използвана от МПС-та. За съжаление, това не се случи – видя на място представител на „100 вести“. Връзката между двете улици се осъществява наистина чрез изградените няколко стъпала.
Жителите на квартала изразиха съмнение, че причината за промяната на проекта е да се спестят пари от първоначално планираната негова реализация. „По-лесно е да се изградят едни стъпала, отколкото да се направи цяла пътна връзка – твърдят те. - Защото за реализацията на първоначалния проект би следвало да се реконструира цялата ул. „Топлик“. Впрочем, видимо има много изменения по проекта. Проблемът не е само този. Крайната реализация на проекта се различава доста от първоначално представеният пред габровската общественост. Те обаче не се наеха да изчислят колко от първоначално предвидените средства са спестени, благодарение промяната на проекта. Подобно е мнението и на доста специалисти в областта на пътното строителство, които не намират логично обяснение за промяната на първоначално предложеният при общественото обсъждане проект, според който  движението би било значително по-лесно .
Според сегашната реализация на проекта е затруднена пътната връзка на хората от квартала с останалата част от града, тъй като движението се осъществява само по улиците „ Шипка“, „Йоан Предтеча“ и съответно по обратния път – през „Орловска“ и т.н. Преди да бъде осъществен този проект е имало възможност по част от малките улици на квартала да се осъществи директна връзка с Шести участък, вместо да се обикаля целия град или центъра на Габрово. Освен това родителите на децата от основно училище „Ран Босилек“ допреди реализирането на проекта за Източната улица са ги карали до школото по ул. „Топлик“, която е фактическата връзка между кв. Камъка и Шести участък.
И се стига до неприятния факт, че особено през зимата хората няма откъде да минават, заради паркираните леки коли по пътя. А и по „Йоан Предтеча“ също трудно биха могли да се разминават, тъй като тя е или засипана със сняг или е пълна със спрени по улицата автомобили. Така днес Източната градска улица фактически е от „Гунин кладенец“ до полицията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни