С първоаприлски шеги и „монети“ с лапа от рис в Габрово се закарнавали

	С първоаприлски шеги от вчера в Габрово се закарнавали -
С първоаприлски шеги и „монет
С първоаприлски шеги от вчера в Габрово се закарнавали - започна подгрявката за веселото карнавално настроение, което ни предстои през месец май. С много чувство за хумор от габровската Община предложиха по обяд на улица „Радецка“ закачки, провокации и к

„Наличието на защитения вид котка, която досега никой не е виждал, за пореден път ще отложи мечтата на габровци за тунел под Шипка, но пък ние с присъщата си предприемчивост сме твърдо решени да се възползваме максимално и дори да припечелим от това като сечем монети с отпечатък от рис“ - казаха от общинската администрация. Докато оркестър „Габрово“ създаваше празнично настроение в слънчевия ден, доброволци с карнавални атрибути предлагаха на минувачите вчера да си вземат медени или хартиени „монети“ с отпечатък от рисова лапа. Подобно на вица за компютрите, където се оказва, че не било компютри, а компоти, и тук се оказа, че „монетите“ не са медни, а медени и не само че стават за ядене, а са и доста вкусни курабийки. 
Другите - хартиени „монети“ с отпечатъка на рис, предлагаха на габровци изобилие от закачки с трите букви на риса. Авторката им Елена Христова от отдел „Култура и туризъм“ е видяла закодирано името на РИС-а в голямо количество думи. Според нея „Скални РИСунки в околностите на Габрово доказват, че култът на габровци към котката е започнал като култ към белия РИС“, а „Преди много години на брега на Янтра е имало пРИСтанище“. 
Дори в името на рапъра Криско е закодирано названието на РИС-а, а филолози от цялата страна щели да заседават в Габрово, за да се промени правописа на думи като РИСторант, РИСтитуция, РИСтаврация, РИСтарт и т. н. И тъй като начинанието „тунел под Шипка“ е оРИСано да не успее още от древни времена, вчера в първоаприлската акция на „Радецка“ събираха и подписи, без да искат каквито и да било лични данни. На въпроса в подписката „Искате ли рисът да не стане символ на Габрово?“ повечето габровци останаха верни на досегашния символ на града – габровската котка. 
„Надявам се габровци да приемат нашата шега с един от злободневните проблеми, с които си позволяваме на 1 април да ги провокираме, с достатъчно усмивки – си пожела Десислава Сутева от отдел „Протокол“ на Общината. Провокационната акция в центъра на Габрово се увенча с успех  - тя предизвика весело настроение и усмивки, както и напомни, че на 17 май от 18 часа предстои карнавалното шествие. Тази година то е на тема „О, времена, о, нрави!“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни