Теодор Кабакчиев се цели в подиума в четвъртия кръг от Световния шампионат

Водеща! Kabakchiev-e-chetv-rti,-na-9-tochki-ot-p-rvoto-myasto
Кабакчиев е четвърти, на 9 точки от първото място
Четвъртата надпревара за сезона от Световния шампионат по хард ендуро на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) стартира вчера в Румъния.

    „Red Bull Romaniacs“ – най-трудното хард ендуро рали на планетата, започна с обичайния супер атрактивен пролог по улиците на Сибиу. В следващите дни за пилотите, представители на 64 нации, предстоят четири супер изтощителни офроуд дни в румънските планини. В тазгодишното 21-во издание на „Red Bull Romaniacs“ е включен и един маратонски етап. След края на офроуд ден 2, пилотите ще пренощуват в Ръмнику Вълча, на около 200 километра от Сибиу. Те няма да имат възможност за техническа поддръжка и ще трябва да се справят сами при евентуални проблеми с машините си.

 Срещата с екипите им, приятели и роднини ще стане едва на сервизната точка в средата на състезателен ден 3.
Начело във временното генерално класиране за шампионата е южноафриканецът Уейд Янг (GASGAS) с 49 точки. Съотборникът на Теодор Кабакчиев в отбора на „Шерко“ Марио Роман (Испания) заема втората позиция с 47, а трети е световният шампион Мануел Летенбихлер (КТМ, Германия). Той спечели първите два старта за сезона, но пропусна предходната надпревара в Сърбия заради травма и това го смъкна в подреждането. Кабакчиев е четвърти, на 9 точки от първото място (40 т.). Мич Брайтмор от Великобритания с „Хускварна“ е пети с 38 точки. 
Българската звезда в световния хард ендуро керван все още преследва първата си победа в шампионата на FIM и „Red Bull Romaniacs 2024“ може да се превърне в историческо за него и българския мотоциклетен спорт. Пилотът ни записа две втори места до момента през сезона – в Уелс и в Сърбия, а на „Ерзбергродео“ в Австрия взе само 2 точки заради пропусната контрола. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни