Ученици от ПГТ „Пенчо Семов" провеждат производствената си практика в Португалия

Grupata-poseti-Porto-i-Vila-Nova-di-Gaia
Групата посети Порто и Вила Нова ди Гайа
Наскоро група ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ проведе производствената си практика в Брага, Португалия

Акредитацията в сектор „Професионално образование и обучение“ по програма „Еразъм+“ дава възможност на учениците от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ да придобиват нови знаия и да надграждат професионалните си умения в различни страни от Европейския съюз.
Наскоро група ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ проведе производствената си практика в Брага, Португалия. Те споделиха прекрасните си впечатления от практиката, докато все още бяха в Брага.
Радина и Соня: „Нашето работно място е кафе Vianna, разположено в центъра на град Брага. Помагаме в обслужването на клиентите, като сервираме различни ястия и напитки“. 
Йоан и Пламена: „Провеждаме практиката си на рецепцията в хотел Hotel João XXI. Освен това помагаме в кухнята и почистваме залата за закуска“.
Александър и Мартин: „Работим в кухнята на INL-Rolling Transition, Lda (лаборатория за нанотехнологии в Брага). Правим заготовки за ястия и помагаме на главните готвачи“.
Цветелина и Дария: „В ресторант Migiatas Saläo Champagne се провежда нашата практика. В кухнята помагаме с приготвянето на различни ястия, като най-много са морските дарове. Обслужваме клиентите на ресторанта с нашите колеги от Латвия, Пакистан и Индия“.
Николай: „Работя в ресторант Donna Sè Grill като помощник-сервитьор, помагам със зареждането на търговската зала и нейното почистване. Обслужвам клиентите на ресторанта“.
Виктория: „Провеждам практиката си в кухнята на ресторант Donna Sè. Приготвям салати, правя заготовки и подреждам чинии. Работата е много интензивна, тъй като ресторантът се намира на централната улица“.
Владислав: „Моето работно място е в IPCA (колеж в град Брага). Приготвям сандвичи, салати и напитки за студентите. Научих менюто на португалски език. Справям се чудесно“. 
Десислава: „Аз работя в ресторанта на Pousada-Receita Timida (Младежки център в Брага). Моята задача е да обслужвам гостите, заедно с колежките си от Португалия и Бразилия. Работата с тях е приятна и много забавна“.
Яница и Михаил: „Ние работим в Младежки център Pousada de Juventude.
Нашата главна роля е да извършваме камериерски услуги и да работим на рецепция. Участвахме в изготвянето на презентация, чрез която разказахме за младежкия център в Габрово и неговата дейност“.
„След първата работна седмица - заслужена почивка. Групата посети Порто и Вила Нова ди Гайа. Нашите ученици минаха по живописния мост „Луиш Примейро“ и се разходиха с кораб по река Дуеро. На следващия ден бяха във Виана ду Кащелу. Разгледаха църквата „Санта Лусия“ и се любуваха на невероятния плаж Кабедело на Атлантическия океан. Следващия уикенд приемащата организация Брага Мобилити организира екскурзия до столицата Лисабон. Предстоят още дейности по проекта – презентации, разработване на португалски рецепти, представяне на преживяното пред съученици и учители“, коментира Миглена Пройнова, главен учител в гимназията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни