Ученици от СУ „Райчо Каролев" са класирани за участие във фестивала „Роботика за България"

Uchilischeto-i-mentorite-na-otbora-izkazvat-blagodarnost-na-„Festo-B-lgariya”
Училището и менторите на отбора изказват благодарност на „Фесто България”
    Деветото издание на фестивала „Роботика за България“ ще се проведе на 15 юни в София, в сградата на SAP Labs Bulgaria.

    Състезанието е организирано по правилата на FIRST LEGO League. 
    Класирани са 36 отбора от цялата страна. Ще се демонстрират роботи, програмирани да се справят с различни предизвикателства. 
    Отборите ще се състезават в 4 направления: робо-дизайн, робо-игра, отборна игра и представяне на научноизследователски проект. В различните направления учениците изпълняват мисии с конструираните от тях роботи и ще покажат умения за работа в екип, умения за решаване на проблеми, следвайки научноизследователски подход, стратегическо мислене и умения за програмиране.
    За първа година отборът LegoBOT на СУ „Райчо Каролев“ – Габрово участва в тази инициатива. Ученици от 5 клас – Валерия Цаплюк, Владислав Цветков, Габриела Георгиева, Ивайло Стоянов, Ивайло Терзиев, Карина Проданова, Мартин Иванов, Мартин Дойнов и Симона Димитрова, са работили, изпълнявайки различни мисии и задания с подкрепата на своите ментори Елисавета Даскалова – старши учител по ИТ и Компютърно моделиране, и Златка Петрова – старши учител по английски език.

Райчо Ктаролев
    „Участието в програмата „Роботика за България” е едно голямо предизвикателство за учениците и техните ментори и неповторимо изживяване. Многообразието от поставени задачи – социални, STEM, екипни, развиват у децата комплексни знания и умения за справяне с критични ситуации, вземане на решения, представяне пред комисии, ораторски умения и презентиране, креативност. Всичко това оставя добавена стойност в техния живот и подобрява представянето им в училище и извънучилищни дейности”, каза Елисавета Даскалова, старши учител ИТ и Компютърно моделиране.
    Училището и менторите на отбора изказват благодарност на „Фесто България” – глобален лидер в областта на технологиите, техническо образование и обучение, за оказаната подкрепа при подготовката на отбора: „Съвместната ни работа се превърна в удоволствие. Попаднали в техния свят, учениците останаха впечатлени от дейността им и по достъпен за тях начин се докоснаха до процеса на автоматизация и техническо образование. Споделен опит, специално внимание и много подаръци – една запомняща се среща. Благодарим!”.

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни