-->

Юбилейният национален конкурс „Млад икономист – 2024 г.” донесе радост на ученици и учители от ПГТ „Пенчо Семов"

Nominiranite
Номинираните
С номинационна грамота за успешно представяне в конкурса бяха отличени учениците Лилия Димова, Монна-Лиза Тодорова и Борис Добрев

    В настоящата година Националният конкурс „Млад икономист“ отбеляза ползотворни двадесет години от учредяването си като форум на младежко творчество по проблемите на икономическото и социално-икономическо развитие на България.
    Целта на Националния конкурс е да стимулира младите хора да участват със собствени разработки и да споделят своите идеи и виждания относно изграждането на дигиталните умения чрез обучение и образование, с оглед на бързото развитие на цифровизацията на икономиката, включително с отчитане на нарастващата роля на изкуствения интелект.
    Конкурсът се проведе в няколко категории – за ученици, студенти, докторанти, млади специалисти и предприемачи.
    За участие в Националния конкурс учениците на ПГТ „Пенчо Семов” направиха авторски разработки, свързани с изграждане на дигитални умения, както и с прилагането на изкуствения интелект на основата на интелигентни автоматизирани системи.
    С номинационна грамота за успешно представяне в конкурса бяха отличени учениците Лилия Димова, Монна-Лиза Тодорова и Борис Добрев. Техен преподавател е Петя Пълевска. 
    Надпреварата премина под надслов „Гласът на младите за силна икономика, а темата, която организаторите избраха, бе „Дигитални умения и изкуствен интелект”.

Техните награди са атестация за труда на преподавателите и престиж за училището, което за пореден път доказа високо качество на образование във водещата паралелка „Икономика и мениджмънт”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни