„Pasta Gabrovo“, „Шести участък“ и „Виктория“ са първите четвъртфиналисти

Топ новина! Pasta-Gabrovo,-Shsti-uchastak-i-Viktoriya-sa-parvit-chtvartfinalisti
„Pasta Gabrovo“, „Шести участък“ и „Виктория“ са първите четвъртфиналисти

Започналият с фалстарт участието си в турнира тим на „Pasta Gabrovo“ набира все по-сериозна скорост и в първия кръг от елиминациите отстрани състава на „Карата ауто“. Селекцията на Радослав Спасов започна ударно срещата. Христо Минчев откри головата сметка минута и 32 секунди след началото, а след още 36 секунди Атанас Христов покачи на 2:0.

„Pasta Gabrovo“ - „Шести участък“ е първият и очертаващ се като доста интересен четвъртфинал в XXVI-я традиционен турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Двата тима спечелиха осминафиналните си двубои, които се играха в сряда вечерта в зала „Орловец“.
Започналият с фалстарт участието си в турнира тим на „Pasta Gabrovo“ набира все по-сериозна скорост и в първия кръг от елиминациите отстрани състава на „Карата ауто“. Селекцията на Радослав Спасов започна ударно срещата. Христо Минчев откри головата сметка минута и 32 секунди след началото, а след още 36 секунди Атанас Христов покачи на 2:0. Даниел Христов върна един гол за „Карата ауто“ малко преди да изтече четвъртата минута от мача, но в 13-та Павлин Кузов възстанови разликата от два гола – 3:1. През втората част Иван Велев заби хубаво попадение за 4:1, а Христо Минчев с втория си гол в мача, и общо 12-и от началото на турнира, оформи крайното 5:1 в полза на „Pasta Gabrovo“.
Атрактивен осминафинален двубой направиха отборите на „Делта гард“ и „Шести участък“. Двата състава се представиха по коренно различен начин в груповата фаза. „Гардовете“ спечелиха категорично група I, с четири победи от четири мача, докато шампиона от 2016-а беше изключително колеблив и записа една победа и две равенства в група V. В първия кръг от елиминациите обаче „Делта гард“ не можеше да разчита на двама много важни играчи – Иво Георгиев и Иван Стефанов. Капитанът на тима Пенко Стефанов пък игра болен и всичко това натежа. Николай Колев реализира най-бързия гол на турнира до тук – в 27-а секунда, и „Шести участък“ излезе напред още в началото на мача. До почивката друг гол не падна. Четири минути след подновяването на играта Михаил Михалев реализира и второ попадение за тима от едноименния габровски квартал. „Гардовете“ се опитаха да се върнат в мача, но така и не намериха верния път към вратата на Кристиян Братованов. Безсилието им се изрази в директен червен картон на Нено Караджов за задържане при чиста голова ситуация в последните секунди на срещата.
На четвъртфинал вече е и отборът на „Виктория“. Макар и без братя Кожухарови и наказания Стефан Иванов, тимът успя да елиминира „ВиК“. „Виктория“ поведе в 17-а минута на мача с хубаво попадение на Захари Михайлов. 35 секунди след почивката Кристиян Иванов реализира и втори гол във вратата на „ВиК“. Малко по-късно „водните“ останаха и без лидера си Милен Панчев, който напусна играта заради травма, и това съвсем наклони везните в полза на „Виктория“. Друг гол в срещата не падна и с резултат 2:0 „Виктория“ продължи към четвъртфиналите, където очаква своя съперник. Това ще бъде победителят от двубоя между „Стеф“ и „Община Габрово“, който се игра по-късно вчера.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни