Старшата на „Янтра Габрово” не можа да спре лидера

Топ новина! <p>Юношите старша възраст на „Янтра Габрово“ не успяха да спрат
Старшата на „Янтра Габрово” не

Юношите старша възраст на „Янтра Габрово“ не успяха да спрат лидера в подзона „Велико Търново“ - ОФК „Спартак-Плевен“. Двата състава се срещнаха в двубой от първия пролетен кръг на първенството, който се игра при тру

Момчетата на треньора Петър Кръстев се хвърлиха в мача максимално мобилизирани да нанесат първо поражение на плевенчани и бяха близо до това да вземат поне точка от двубоя, но нелепи вратарски грешки лишиха тима от тази възможност.
Срещата започна добре за домакините, които поведоха в 10-та минута с попадение на Павел Василев. Халфът оползотвори добро центриране на Илиян Тосунов от пряк свободен и засече топката отблизо за 1:0. „Спартак“ натисна, но Иво Георгиев и съотборниците му се отбраняваха добре и задържаха аванса си. В атака беше оставен единствено Мехмед Севджанов, който гонеше всяка изритана напред топка и се опитваше да ангажира бранителите на гостуващия тим.
За съжаление, в 32-а минута домакините сами „вкараха вълка в кошарата“. Едно недобро изчистване на Зюлкяр Османов доведе до извеждащо подаване, а Димитър Димитров изпревари вратаря Доменик Златев и изравни. Само три минути по-късно гостите направиха пълен обрат. След центриране от ъглов Хари Казаков засече топката с глава, а Доменик не се намеси убедително и „Спартак“ поведе. 1:2 беше резултатът и на почивката.
В началото на втората част футболистите на „Янтра“ отново заиграха активно и 13 минути след подновяването на играта надеждата се върна. Иво Стоянов намери с добро центриране Мехмед Севджанов в малкото наказателно поле и за нападателя не беше проблем да засече с глава отблизо - 2:2. За съжаление, радостта беше твърде кратка. Минута по-късно Димитър Димитров прехвърли по елементарен начин Златев и отново изведе „Спартак“ напред, а след още няколко секунди Ангел Делев покачи на 2:4. В 63-та минута вратарят на „Янтра“ допусна нов лек гол директно от пряк свободен и това тотално сломи духа на съотборниците му. В минутите до края плевенчани мушнаха още едно попадение и си осигуриха убедителна победа в Габрово с 2:6.
За „Спартак“ това беше десета победа от 11 мача до момента (отборът има и едно равенство), а „Янтра Габрово“ допусна пета загуба за сезона и остава с актив от 14 точки на седмото място в класирането. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни