Таня Христова: „Узана поляна фест ще бъде!"

Водеща! --Uzana-polyana-fest-sche-b-de!----ubedena-e-Tanya-Hristova
"Узана поляна фест ще бъдe!" - убедена е Таня Христова
"Узана поляна фест" вече с право се счита за най-голямото събитие в България, изграждащо еконавици

    "Узана поляна фест ще бъдe!" - това свое убеждение сподели при откриването на едноименния, вече традиционен, фестивал кметът на Габрово Таня Христова. - Вероятно това място е най-гостоприемното в целия регион в момента, защото за разлика от жегата и задуха в градовете тук в сърцето на Балкана е прохладно, свежо и истински магично. Място, което заедно превръщаме в царство на екологични идеи, активности, посветени на здравето, на децата и младите, на храната за тялото и душата, на общото ни по-зелено бъдеще. Благодаря на всички, които ни помагат този фестивал да се случи и правят така, че зелените идеи да стават част от нашия живот."  
    По единодушното мнение на участници и зрители фестивалът се проведе при отлична организация. В арт зоната бяха съградени различни работилници за деца и възрастни, а в пространство „Познание“ бяха и първите лекции на „зелени“ теми. Вечерта в събота настроение край сцената създадоха Mahrez Hachemi, Мерудия, Lek city case, Владо Михайлов и бенд. 

Мария Башева

    "Узана поляна фест" вече с право се счита за най-голямото събитие в България, което си поставя за цел в края на третия ден всеки участник да е придобил поне по един еконавик, който да продължи да прилага в ежедневието си. Арт зоната предложи много повече работилници за всеки, който иска да изработи сам гривна с техниката „макраме“, ароматно сапунче, поставка за чаши от гипс и акрилна смола, картина от вълна, колаж от сини отпечатъци, енергийни гривни според зодията и още други интересни нещо.
    Ново събитие през тази година бе зоната Ин/Ян. Тя бе в отделен център, разположен точно до почивна база “Горски дом”. Освен йога практики и беседи, програмата  включваше различни арт ателиета и  терапии, музикални работилници и World music concert  с Петър Йорданов - Бъни и Константин Кучев. 


Областният управител Мария Башева прояви интерес към провелия се за първи път конкурс за кучета, чиято основна цел бе да насочи вниманието към правилната грижа за животните


    Детският център бе подготвил забавни семейни игри, творчески ателиета, четене на книжки, екоработилнички, рисуване, йога и други приключения. А младежката зона посрещнd гости от Япония.
    "Този фестивал не е само на Общината. Той е на всички, които работят, за да виждаме усмихнати хора наоколо. От момчетата, които разпъваха шатри, през хората, които организират реда или бдят да няма пожари, до невидимите пчелички, които осигуряват чистотата и всички вие които сте тук, за да бъде пространството наоколо пъстро, любопитно, забавно, интересно, красиво и вкусно и правите фестивала незабравим - подчерта Таня Христова. - Узана поляна фест ни превръща в общност. Той е нашето общо вълнуващо приключение, което стана на 4 години, вече стои уверено на краката си и показва, че може да случва по-най добрия начин и няма логистично предизвикателство, което да го изплаши.“
    Кметът на Габрово подчерта, че фестивалът стават притегателен център за хиляди хора, които искат планетата, земята, България, Габрово и Узана да  бъдат истински зелени!
    "Днес всички тук сме приятели – приятели на природата, на зелените идеи, на екологичното мислене, на природосъобразния начин на живот. Ако по някакъв начин трябва да визуализираме идеалния свят, то това е светът на „Узана поляна фест“, каза областният управител на Габрово Мария Башева на официалното откриване.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни