Зоналният съвет на БФС реши, че стадион „Христо Ботев” може да бъде разоран

Топ новина! <p>Зоналният съвет на БФС във Велико Търново не уважи молбата
Зоналният съвет на БФС реши, ч

Зоналният съвет на БФС във Велико Търново не уважи молбата на ФК „Янтра Габрово“ за отлагане на срещата от 14-я кръг на първенството в Северозападната „В“ АФГ срещу „Етър-Велико Търново“ и реши, че мачът трябва да се

Зарко Гатев


По настояване на „Общински спортни имоти“, с цел да бъде съхранен теренът на официалния градски стадион след падналия обилен сняг, който все още не се е стопил и наводни напълно тревната настилка на „Христо Ботев“, клубът поиска отлагане на срещата за средата на следващата седмица. Това обаче незнайно защо притесни много ръководството на гонещия първото място „Етър-Велико Търново“, което „обърна света“ и впрегна всички възможни ресурси, за да направи така, че мачът да си остане както е по програма. Зоналният съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново услужливо угоди на местния клуб и отхвърли молбата на „Янтра Габрово“. При това ръководеният от Трифон Иванов орган без никакво притеснение показа двоен стандарт, като уважи молба за отлагане на мача по същите причини на „Ком“ (Берковица), който трябваше да приеме в неделя състава на „Академик“ (Свищов). За тази среща Спортно-техническата комисия взе решение, че може да се проведе през следващата седмица, като се позовава на член 21, точка 15 от Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2014-2015 година. Тоест въпросният член и точка се използват избирателно от Зоналния съвет на Българския футболен съюз.
Така мачът „Янтра Габрово” - „Етър-Велико Търново” остава както е по програма в неделя, но няма да бъде излъчван по Канал 3 и ще започне не в 11 часа, както беше предварително обявено, а заедно с останалите срещи от кръга - в 14.30 часа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни