-->

АПИ обеща ремонт на пътя Трявна - Царева ливада

Водеща! Kmet-na-Dryanovo-Trifon-Panchev-be-domakin-na-sreschata
Кмет на Дряново Трифон Панчев бе домакин на срещата
До 2026 година е възможно извършването на основен ремонт и полагането на хоризонтална маркировка на републиканския път III-609 в отсечката Трявна – Царева ливада.

 Уверението за осъществяване на същото бе дадено от председателя на УС на агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Йордан Вълчев след поставяне на въпроса отново на дневен ред от кмета на Община Трявна. Двете страни осъществиха съвместна работна среща в Дряново с любезното домакинство на кмета Трифон Панчев и местните ръководни лица, които в четвъртък посрещнаха министъра на благоустройството и регионалното развитие инж. Виолета Коритарова. На срещата присъства и директорът на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев.
    „Пътят Трявна – Царева ливада и извършването на основен ремонт с нужната маркировка е сред най-главните ни приоритети и ще продължим да настояваме пред държавата за отпускане на средства и стартиране на ремонта в най-кратки срокове. 
    Получихме уверението от шефа на АПИ да се пусне поръчка за проектиране на основен ремонт и благодаря, че агенцията има предвид поставения проблем, тъй като тази входно-изходна артерия на Трявна е възлова, използва се ежедневно както от местни жители, така и от външни български и чуждестранни гости и пътната артерия трябва да е качествено и сигурно направена“, коментира кметът на Община Трявна г-н Денчо Минев.
    По време на работната среща бе повдигнат и друг ключов въпрос с изключително значение за Трявна и региона – изграждането на язовир „Нейковци“ и водоснабдяването на населените места. Възможностите за финансиране бяха обсъдени с регионалния министър Коритарова.
    Поводът за нейната визита в Дряново бе изпълнението на проекти, включени за финансиране от държавния бюджет в Инвестиционната програма за общински проекти през 2024 г. 
    Кметът Трифон Панчев подчерта, че програмата за общински проекти трябва да продължи. Според него най-важно е местните власти да имат проектна готовност и добри екипи, които да работят активно, за да не се губи ценно време. Министър Коритарова посочи, че няма проблем с финансирането за общинските проекти, включени в инвестиционната програма по Приложение № 3 на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството разполага с 400 млн. лв. за разплащане на заявките за авансови и междинни плащанията от общините и при необходимост ще поиска допълнителни средства от Министерството на финансите.
Още по темата - на стр. 3

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни