Плачковци – домакин на унгарска офроуд експедиция

Ungarskiyat-klub-„Asia-Race---Azsia-Tura“-v-Plachkovtsi
Унгарският клуб „Asia Race - Azsia Turа“ в Плачковци
Прекосяването на страната по билото на Стара Планина, наричан в миналото „Маршрут на дружбата", а сега е известен в цяла Европа като маршрут „E3“

    Плачковци стана домакин на унгарска офроуд експедиция от 16 екипажа по маршрута Ком – Емине, съобщи кметът на града Борислав Борисов. Трасето от връх Ком в Западна Стара планина до нос Емине, където планината опира в брега на Черно море, е най-дългият маркиран туристически маршрут в България. И тъй като средата на маршрута съвпада с географския център на България, офроуд състезателите са преминали през Плачковци и са се срещнали с кмета Борислав Борисов, който от своя страна е подарил на всички участници брошури “Пътеводител на град Плачковци” и подаръци за спомен.

Плачковци
    Прекосяването на страната по билото на Стара Планина, наричан в миналото „Маршрут на дружбата", а сега е известен в цяла Европа като маршрут „E3“, свързва Атлантическия океан и Черно море. Преминаването по него не само забавно приключение, но и изпитание за опитните планинари, а и за участниците в офроуд-надпреварите. Този факт е мотивирал унгарския клуб „Asia Race - Azsia Turа“ да организира лимитирана група до 16 джипа, които да се впуснат в забавно приключение, заедно със семействата си.  
    Участниците в офроуд приключението са от два класа: Клас „Отворен“, в който участват лицензирани състезатели. По време на надпреварата ще бъде измервано времето през по-голямата част от трасето за навигация. Състезанието носи точки. Всеки ден е с независимо точкообразуване, но точките важат при завършване на състезанието; Клас „Сериен -  туристически любители. Състезателите в този ще карат за точно време етапа за ориентиране. Състезанието в този клас не носи точки. 
    В рамките на няколко дни участниците в офроуд експедицията ще прекосят страната, като нейното начало е най-западната точка на Стара Планина, а финала - Черно море при нос Емине. Експедицията преминава през възможно най-много от върховете по билото, достъпни с джип и успоредно с това участниците се отбиват до възможно най-много забележителности по пътя по предварително зададени координатни точки.
    Състезателното трасе е със средна степен на трудност. То преминава през невероятно красиви и слабо познати местности на Плана планина, Средна гора и Странджа, заобиколени от всички защитени местности и природни резервати. Така участниците от балканската обиколка ще се запознаят с всички местни забележителности, красоти и атракциите на България – уточни още Борислав Борисов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бързи и яростни

Към началото

Следвай ни