Тодор Киселичков: „Не ни достигна увереност"

Todor-Kiselichkov
Тодор Киселичков
Мнения след мача "Марек"-ЯЬнтра" 1:1

   "Не ни достигна малко повече увереност в играта с топка и единоборствата" - такъв бе краткият коментар на Тодор Киселичков – старши треньор на „Янтра“, след мача в Дупница
 След това пак имахме една възможност, в която можеше да отбележим, но не успяхме. На база на това, което двата отбора представихме като продукция, равният резултат явно е реален, но аз лично съжалявам за изпуснатите две точки. 
Планът ни беше да бъдем по-компактни, по-организирани и да създаваме ситуации на бърз преход във фаза атака. Той сработи. През първото полувреме „Марек“ държеше топката в задно поле, но нямаше голови възможности през нашата врата. Ние отбелязахме гол и имахме още две, три добри ситуации, които не бяха добре доразвити. През втората част беше ясно, че те ще тръгнат по-агресивно и тук майсторският момент беше, че трябваше малко повече да задържим топката и когато те са оголени в задно поле да атакуваме. Създадохме една такава възможност по този начин, но за съжаление изпуснахме. 
На полувремето говорихме с футболистите, че много трудно могат да ни вкарат гол от тъч линията и ако успеят да го направят, то това ще бъде чрез човек, който е вътре в наказателното поле. Тоест, трябва да затваряме тези хора. Но футболът е игра на грешки. Ще се опитваме да ги изчистваме тези неща и в тренировъчната седмица, която ни предстои ще наблегнем на този компонент, защото във втори мач допускаме гол след центриране.
Тони Иванов:
До някаква степен съм щастлив от попадението, което реализирах. В добър момент идва за мен от психологическа гледна точка, предвид това, че не съм доволен от играта си в първата среща, а аз съм самокритичен човек. Радвам се, че в известна степен успят да се реванширам, но съм разочарован, че не успяхме да спечелим.
През второто полувреме дадохме много инициативата на домакините. Имахме обаче и нашите ситуации. Ако погледнем реално, може би равенството е логичният резултат, но като играч на „Янтра“ съм разочарован, както и всички в съблекалнята, че за поредна година изпускаме победата тук.
Получи се един мъжки мач. Тук се играе много трудно и това е отбор, който не е побеждаван у дома от две години насам. Яд ме е, че не сме първите, които да го направят. 
Мартин Тошев:
Разочаровани сме. Труден двубой. Беше много топло, особено през първото полувреме, а теренът беше ужасен. На такъв терен просто не може да се играе футбол и не знам как се допуска изобщо да се провеждат мачове на такива стадиони. От това само губи футболът. През второто полувреме съумяхме да спазим тактическите указания. Съжаляваме, защото пак допуснахме гол от наша грешка, от корнер. Преди това аз имах едно положение, но за съжаление не успях да го реализирам.
Трябва да кажем, че „Марек“ е доста опитен отбор, от две години няма загуба у дома, а миналия сезон играха бараж за влизане в Първа лига и беше ясно, че ще ни е трудно. Те обаче играха с дълги изсипани топки и не ни изненадаха с нищо. Ние обаче сгрешихме. Не съумяхме да покрием хората в наказателното поле и ни вкараха нелеп гол, който ни отне трите точки.
Явно допускаме грешки и трябва да ги изчистваме. Треньорът ще каже къде сме сгрешили и трябва да се работи в тази насока, защото за мен това са лесно допуснати голове и губим точки. В първия мач играхме добре, но сме с нула точки. Днес, при не толкова добра игра, отново губим точки и това коства много на отбора.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни