„Янтра" взе първа точка за сезона на „Бончук"

Топ новина! -Yantra--be-blizo-do-pobedata,-no-napravi-seriozni-propuski
"Янтра" бе близо до победата, но направи сериозни пропуски
Отборът на „Янтра“ направи равен с игралия бараж за влизане в елита в края на миналия сезон „Марек“ на стадион „Бончук“ в Дупница

  Габровският тим поведе в края на първата част и беше на път да нанесе първа загуба на дупничани у дома от две години насам, но допусна грешка седем минути преди края и позволи на съперника си да избегне поражението. Срещата се игра при убийствена жега, на много сух и твърд терен, което допълнително затрудни играчите на двата отбора. 
    Тодор Киселичков направи две промени в стартовия състав, в сравнение с този, който започна мача срещу „Етър“ в първия кръг. Станислав Дюлгеров излезе като титуляр в халфовата линия до капитана Петър Казаков, а Валентин Цветанов действаше по левия фланг пред Христо Митев. 
    Домакините започнаха по активно срещата и отправиха няколко изстрела от дистанция чрез Веселин Любомиров, Християн Джаджаров и Христо Каймакански, които минаха покрай вратата на Християн Василев. Първият точен удар в мача беше в актива на „Янтра“. В 35-ата минута Айвън Ангелов центрира от ъглов и Мартин Тошев засече добре с глава, но стражът на домакините успя да избие топката. Три минути по-късно съставът ни направи добра атака. Дюлгеров намери в пространство Казаков, капитанът на „Янтра“ напредна и изведе Тони Иванов отдясно. Крилото влезе навътре в наказателното поле и с удар с левия крак изпрати топката в далечния долен ъгъл на вратата за 0:1. При този резултат приключи първата част. 
    След почивката „Марек“ продължи да доминира и да владее повече топката, а „Янтра“ чакаше своите добри моменти за контраатака. Такъв дойде в 58-ата минута, но Мартин Тошев пропусна невероятен шанс да удвои аванса на тима ни. При бърз преход Айвън Ангелов изведе Тони Иванов отдясно и той с успореден пас намери връхлитащия Тошев на границата на малкото наказателно поле. Ударът на нападателя обаче бе отразен от вратаря на домакините Константин Костадинов. Домакините упражниха сериозен натиск, но видимо им липсваше идея в завършващата фаза и пробваха удари от дистанция, които минаха покрай габровската врата. В 83-ата минута обаче защитата на „Янтра“ „заспа“ и „Марек“ избегна поражението. 
Продължава на стр. 8
Домакините изпълниха бързо ъглов удар, отбраната на габровския тим не се организира добре и остави непокрит Александър Аспарухов, който отблизо с глава възстанови равенството. Окрилени от попадението и подкрепата на своята публика, дупничани се хвърлиха и да победа в оставащото време, но до друга сериозна опасност пред Василев не се стигна. „Янтра“ пък можеше да излъже съперника си в заключителните минути, но Тошев не успя да насочи топката добре при две ситуации в наказателното поле на домакините. 
В следващия кръг отборът на ще приеме „Локомотив“ (Горна Оряховица) на стадион „Христо Ботев“. Мачът е в неделя, 4 август, от 18:00 часа. 
МАРЕК – ЯНТРА 1:1
Голмайстори: 0:1 Тони Иванов (38), 1:1 Александър Аспарухов (83)
Янтра: Християн Василев, Божидар Томовски, Цветелин Радев, Константин Иванов, Христо Митев, Петър Казаков (к), Станислав Дюлгеров (86 Ивайло Енчев), Айвън Ангелов (71 Лъчезар Йорданов), Валентин Цветанов (71 Емил Колев), Тони Иванов (93 Димитър Стоянов), Мартин Тошев.
Резерви: Борис Груев, Виктор Спасов, Мартин Ганчев, Никола Ботев, Васил Василев 
Жълти картони: Християн Василев
                 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни